Bilden avslöjar sorgliga sanningen om prins Daniel

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria

Prins Daniel åkte på ett rejält bakslag. Bilden avslöjar den sorgliga sanningen.
Här avslöjar Daniel sitt stora misstag – hör prinsens egna ord!
Slå på ljud

Prins Daniel har ett stort, livslångt intresse för idrott. Det är inte för inte som han ibland går under smeknamnet "Idrottsprinsen".

Det är därför fullt logiskt att han är ett återkommande inslag i Idrottsgalan. Det var han även tidigare i årets upplaga. Men det var inte som det brukar vara.

Idrottsgalan var nämligen till stora delar digital, på grund av den pågående pandemin. Det innebar en stor förändring gentemot fjolåret. Då var där Daniel där tillsammans med prins Carl Philip och prinsessan Sofia och kunde mingla med några av idrottens största. För Daniel, som har så starkt sportintresse, lär detta vara ett av årets höjdpunkter.

I år kunde det sorgligt nog inte bli så. Daniel fick stanna hemma på Haga slott och följa galan på tv, jämte kronprinsessan Victoria.

Prins Daniel Idrottsgalan

Bilden visar att Idrottsgalan blev en betydligt tråkigare tillställning än vanligt för prins Daniel.

Prins Daniel höll tal på Idrottsgalan

Daniel gjorde dock ett snabbt framträdande på galan. Han delade ut priset Årets peppare via videolänk och höll då ett inspirerande tal.

– Det är måndag kväll i januari. I vanliga fall skulle den här kvällen inte bara vara Idrottsgala. Utan också träningskväll för många tusen barn och ungdomar. I vanliga fall skulle idrottshallar runtom i Sverige fyllas av ljuden från springande fötter, studsande bollar och tränarnas rop: ”Bra!”, ”Kom igen!”, ”Du fixar det här!” Det skulle hoppas under basketkorgar, över ribbor och från trampoliner. Nya hinder skulle klaras. Rädslor övervinnas. Självkänsla och gemenskap byggas starkare. Men ikväll är det inte så. Ikväll står ishallar, simhallar, gympasalar och ridhus tomma och tysta i väntan på att pandemin ska avta. Så är det, just nu. Men vid någon tidpunkt – förhoppningsvis snart – kommer det att förändras. Och då är det dags att växla upp, sa Daniel i talet.

Priset tilldelades organisationen Bara vanlig, med följande motivering.

”Årets vinnare har skapat naturliga mötesplatser med fokus på gemenskap och rörelseglädje där man får vara precis den man är. Med passion och ett brinnande engagemang förändrar årets pristagare vardagen där det behövs som mest.”