Bilden på Carl Philip skapar förvirring – förklaringen bakom

Bilden på Carl Philip skapar förvirring – förklaringen bakom

Prins Carl Philips födelsedag uppmärksammades av kungahuset – men vad betyder den egentligen?

Sofias urgulliga kärleksgest till Carl Philip – allt fångas på film!
Slå på ljud

I torsdags fyllde prins Carl Philip 42 år och med kungliga mått mätt var det minst sagt ett blygsamt firande. En Instgrampost på det kungliga kontot var allt vi fick se, men förhoppningsvis fick prinsen ändå en fin födelsedag tillsammans med familj och vänner.

Det fanns dock en sak som förbryllade människor i den bild som kungahuset valde att lägga ut. Det var ingen nytagen bild, utan från en fotografering på slottet för några månader sedan, och prins Carl Philip bar sin uniform.

Prins Carl Philips symbol skapar förvirring

Men en symbol han bar på jackan väckte frågor. Bland kommentarerna fanns det bland alla grattishälsningar några som ställde sig undrande till vad den egentligen betyder.

prins carl philip

Prins Carl Philip bär symbolen på höger sida av sin uniform.

Pontus Lundahl/TT

”Stilig karl !! På höger bröst sitter en medalj(?) Som ser ut att vara ett huvud med vikinga hjälm. Vad symboliserar den?” frågar sig en användare.

Nu har vi svaret! Den symbol prins Carl Philip bär på bröstet kalas för Torleif och får bäras av amfibiesoldater som gjort GMU och även klarat Övning Torleif, bland annat.

Så här beskrivs övningen på Försvarsmaktens hemsida:

”Övning Torleif. En 5 dygn lång prövning som syftar till att sätta både stridsvärde och soldatkunskaper på prov i en mer krävande miljö. Efter lite drygt 11 veckors grundutbildning har de värnpliktiga vid Amfibieregementet nu nått en viktig milstople. Till ljuva toner från Livgardets musikkår fick de under föregående vecka äntligen motta den gröna baskern och med det också kalla sig soldater.”

LÄS MER: Läckta dagboken avslöjar – Sofias hemliga partyliv

LÄS MER: Så lever Madeleine & Chris i Florida – dolda traumat mitt i lyxen

LÄS MER: Krisen bakom Victoria och Daniels kärlekslycka