Bilden på Charlene av Monaco avslöjar den sorgliga sanningen

Furstinnan Charlene

Furstinnan Charlene av Monaco mår inte bra – här är bilden som avslöjar sanningen.

Furstinnan Charlene har genomlidit ett mycket svårt år. Efter att en rutinoperation ledde till komplikationer fick hon stanna kvar i hemlandet Sydafrika i flera månader – och många hann bli rejält oroliga.

Furstinnan Charlene mår mycket dåligt

När hon väl kom hem till Monaco fick hon dessutom nästan ögonblickligen skrivas in på sjukhus.

– Det stod klart att min hustru verkligen inte mådde bra, sa furst Albert i en intervju med magasinet People.

– Hon var helt utmattad, både fysiskt och känslomässigt. Det blev för mycket, hon kunde varken klara det officiella, livet i stort eller ens att vara med familjen.

Furst Albert

En ensam Albert fick hålla i sitt nyårstal.

På grund av de här omständigheterna fick Albert hålla sitt traditionsenliga nyårstal utan hustrun vid sin sida. Tv-tittarna som bänkat sig för talet fick se en ensam furste, märkbart tagen av årets prövningar.

Det var ingen slump att Albert nämnde vikten av högtider och ledig tid.

– Det är viktigt för att vi alla ska kunna ta en paus och ladda våra batterier, så att vi kan, både individuellt och kollektivt, möta utmaningarna som ligger framför oss, säger Albert i talet.

Men Albert talade inte bara om sin egen familjesituation. Fursten adresserade också pandemin och den globala krisen som uppstått i och med dess framfart.

"Det är vårt enda vapen"

Hans budskap till undersåtarna var tydligt: gå och vaccinera er!

– Vi måste sköta den här pandemin ansvarsfullt, inte bara genom att följa restriktionerna men också genom att komma ihåg att som det ser ut nu så är vaccinationerna vårt enda effektiva vapen i striden, säger Albert.

– Jag är fast besluten och bestämd kring att göra mitt för att mitt land uppfyller sitt ansvar och sina åtaganden gentemot befolkningen och framtida generationer.

Albert nämnde dock inte Charlene med ett ord i talet. Bakgrunden till hennes allvarliga hälsoproblem är komplikationer som uppstod efter att hon gjorde ett kirurgiskt ingrepp i våras. Charlene berättade själv nyligen i en intervju med radiostationen South Africa Radio 702 att hon då gick igenom ett så kallat sinuslyft (där man ”lyfter” bihålorna) – och att detta gjordes inför att hon skulle sätta in tandimplantat.