Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilden på Estelle – därför blev hon galafestens stora snackis

20 jun, 2022, 10:00 
AvElham Mohamed
Prinsessan Estelle, holländska prinsessan Amalia, norska prinsessan Ingrid Alexandra, belgiska prinsessan Elisabeth och prins Charles av Luxemburg

Helgens firande bjöd på allt från underhållning, tal och gråtfest. Men bilden på fem av Europas tronföljare blev den stora snackisen!

Annons
10 kungliga saker att se fram emot 2022!Brand logo
10 kungliga saker att se fram emot 2022!

I helgen slog det norska hovet på stort med galamiddag på Det Konglige slott i Oslo. Prinsessan Ingrid Alexandra fyllde 18 år i januari och kunde äntligen firas efter tidigare pandemirestriktioner.

På plats fanns vänner, släktingar, stadsråd och kungligheter från hela Europa.

Gråtfest

Helgens firande bjöd på mycket! Bland andra höll Kung Harald och drottning Sonja tal. Och när det var dags för kvällens huvudperson att ställa sig vid podiet blev det svårt att hålla tillbaka tårarna.

Kronprins Haakon, prinsessan Ingrid Alexandra och kung Harald
Prinsessan Ingrid Alexandra kämpar mot tårarna under sitt tal.

Prinsessan Ingrid Alexandra började med att tacka sina farföräldrar. Men när hon började prata om sina föräldrar och bröderna Marius och Magnus blev en servett undsättningen för att fånga upp tårarna.

– Käre Marius och Magnus. Ni är mitt säkerhetsnät. Jag vet att jag alltid kan komma till er om det är något, sade hon.

Annons

Den omtalade bilden

Bilden med Prinsessan Estelle tillsammans med fyra av Europas tronarvingar har blivit mycket omtalad från helgens tillställning.

På bilden poserar den svenska prinsessan tillsammans med den holländska prinsessan Amalia, 18, födelsedagsbarnet prinsessan Ingrid Alexandra av Norge, 18, belgiska prinsessan Elisabeth, 20 och prins Charles av Luxemburg, 2.

Prinsessorna kommer att bli framtida drottningar i sina respektive hemländer medans prinsen kommer bära titeln storhertig.

Prinsessan Estelle sticker ut

Något som skiljde prinsessorna åt på bilden är de kungliga diademen. Till skillnad från de andra prinsessorna bar inte Estelle något kungligt diadem.

Prinsessan Estelle, prins Oscar, kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Prinsessan Estelle håller lillebror i handen och leder vägen genom de stora salarna till middagen.

Istället sågs prinsessan bära ett vackert tygband med blommor i håret som matchade blommorna på klänningen hon bar. För prinsessor är ett kungligt diadem något man får bära först när man fyllt 18 år, så Estelle har några år kvar innan hennes debut.

Foto: TT

Annons