Bilden på kronprinsessan Victoria utan prins Daniel väcker reaktioner

04 feb, 2022, 14:34 
Kronprinsessan Victoria dyker upp utan prins Daniel vid sin sida.
Annons
Året med kungafamiljen 2021
Året med kungafamiljen 2021

Kronprinsessan Victoria har lämnat Stockholm och Haga slott. Kvar är prins Daniel och resten av familjen, som fått stanna hemma medan vår blivande statschef är på resande fot.

Kronprinsessan Victoria utan prins Daniel

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria besöker Färnebofjärdens nationalpark i Gävleborgs län.

Den närmaste tiden ska kronprinsessan besöka Sveriges alla nationalparker. Hennes första stopp är bekanta marker för hennes makes del.

Victoria är just nu i Färnebofjärdens nationalpark, beläget i Daniels hemmalän Gävleborg. Men Daniel är som sagt kvar i Stockholm, något som säkert kan förvåna många.

Annons

– Kronprinsessparet brukar alltid resa tillsammans när det handlar om Daniels hemtrakter. Därför var det många som blev förvånade när Victoria dök upp ensam vid nationalparken, säger Svensk Dams mångåriga reporter Ellen Myrgård Lindén.

Hovet har berättat Svensk Dam att det var kronprinsessans 25 landskapsvandringar som sådde fröet till idén att besöka Sveriges samtliga nationalparker, en efter en.

Därför har kronprinsessan Victoria lämnat Haga slott

Som Victoria själv skrivit om saken:

"Min fantastiska resa genom Sverige började med min 40-årsdag, då jag önskade mig att få vandra i alla svenska landskap. Men idén fanns betydligt tidigare. I min roll får jag besöka många spännande och vackra platser, men i Sverige går resorna oftast till de större städerna. Jag ville se andra delar av landet. Jag längtade efter att se mer av naturen."

"Jag kom verkligen att uppskatta de tysta ögonblicken och det lugn som kan infinna sig i naturen. De kunde inträffa på en strand på Gotland, på en klippa i Bohuslän eller på ett berg i Ångermanland. Inför den allra första vandringen i Västergötland träffade jag domprosten i ett kapell; han välsignade vandringarna och gav mig en lapp med ord att tänka på under färden som faktiskt började på en pilgrimsled. Jag hade den lilla lappen i fickan på alla vandringar och tänkte ofta på orden som stod där: Frihet. Långsamhet. Enkelhet. Bekymmerslöshet. Tystnad. Delande. Andlighet."

Annons