Bilden på kronprinsessan Victoria väcker frågetecken

kronprinsessan victoria prins daniel

TT/Kungl. Hovstaterna
Kronprinsessan Victoria var utsmyckad till tänderna i tisdagens uppträdande, men något viktigt saknades.
Hör Silvia och Victoria berätta om kamédiademet!
Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria gjorde en uppskattad insats när Stockholm Fashion Week invigdes under tisdagen och det var flera som reagerade på hennes val av stora och uppseendeväckande smycken, bland annat en tjock silverfärgad halskedja och matchande örhängen.

Men ett smycke saknades och det var kronprinsessans vigselring och förlovningsring. Det är inte första gången det här har hänt, och det har sin logiska förklaring, menar Helena Wiklund, kunglig reporter på Svensk Damtidning.

– Det är känt att kronprinsessan har haft problem med någon form av eksem eller kontaktallergi. För några år sedan kunde man se att hennes hud var röd och fnasig på vänster ringfinger, just där ringarna skulle ha suttit. De är ju stora och maffiga och då är det lätt att fukten blir kvar inunder. Inte optimalt nu när alla tvättar händerna så ofta, säger Helena Wiklund.

kronprinsessan victoria

Victoria bar inte sina ringar under talet för Stockholm Fashion Week.

Pandemin påverkar kronprinsessan Victorias val

Dessutom är pandemin en extra anledning till att inte ha på sig handsmycken i onödan, trots att det bara handlar om ett digitalt uppdykande.

– Men eftersom vi är mitt i denna pandemi är det sannolikt också en fråga om handhygien för kronprinsessan Victoria. I vården är det ju till exempel inte tillåtet att bära ringar, eftersom de kan bli fäste för virus och bakterier. Dessutom ska naglarna vara korta och omålade – precis som de är på kronprinsessan här, fortsätter hon.

Ingen anledning till oro med andra ord!