Bilden på Marie Hellqvist som chockade alla – så är hon egentligen

Marie Hellqvist är en färgstark kvinna som gärna bjuder på sig själv. Såhär är hon egentligen!

Prinsessan Sofias mamma, Marie Hellqvist, är en färgstark kvinna som älskar att bjuda på sig själv. Det blev minst sagt tydligt när hon dök upp med vikingahjälm med horn, röd peruk och tillhörande vikingadräkt på Carl Philips 40-årsfest i juni i år – en bild som chockade alla!

För trots att hon har en fot inne i det svenska kungahuset och är prins Carl Philips svärmor, är hon också en trygg kvinna som inte tonar ned sina intressen. Då och då drar hon nämligen på sig läderstället och gasar iväg på motorcykeln. Hon och maken Erik Hellqvist sägs åka ner då och då och hälsa på prinsessan Sofia och hennes familj i Stockholm och då är det ibland mc:n som tar dem dit.

Jobbar som marknadsansvarig

Annars lever hon ett tämligen “vanligt” liv hemma i det lilla samhället Kåtilla som ligger i utkanten av Älvdalen, där Marie och maken bor i en solgul enplansvilla. Tidigare var hon politiskt aktiv i Liberalerna och har suttit i kommunfullmäktige i Älvdalen. Till vardags är hon marknadsansvarig på förpackningsföretaget Rullpack AB, som bland annat gör fryspåsar och gör reklam för sig själva med orden: ”Vi kan allt om polyetenpåsar på rulle!”.

Foto: TT