Bilden på prins Daniel – som fick alla att reagera

victoria daniel lyxresa

Det började med en bild, men sen var likheten tydlig. Nu pryder den en hederplats på kungahusets hemsida.

I samband med Victoria och Daniels födelsedag släpptes nya porträttbilder av kronprinsessparet, och det som först väckte uppmärksamhet var att Victoria bar samma vackra aftonklänning som hon bar på bröllopsmiddagen dagen innan bröllopet tio år tidigare.

Men även Daniels porträtt väckte uppmärksamhet. Hans pose på bilden liknade nämligen ett annat porträtt väldigt mycket, nämligen det av drottning Silvia inför hennes 70-årsdag.

Inför Kronprinsessparets 10-åriga bröllopsdag har fotografen Elisabeth Toll fotograferat Kronprinsessan och Prins Daniel för nya officiella porträtt. Fotograferingen ägde rum i Gustav III:s paviljong på Haga.

Fotografi taget i samband med H.M.Drottning Silvias 70-årsdag. Foto: Julia Hetta, Kungahuset.se

Fotograferingen ägde rum i Gustav III:s paviljong på Haga, och bilden på Daniel stod ut lite extra. Till sin frack med vit fluga bar han Serafimerorden i band och kraschan samt Nordstjärneordens kors i svart band runt halsen. På bröstet bar Prinsen Konung Carl XVI Gustafs jubileumsminnestecken II i miniatyr.

Bilden har fått en hedersplats på hemsidan

Nu står klart att även kungahuset själva var särskilt nöjda med bilden. Den har nämligen fått pryda prinsens biografisida på kungahusets hemsida! Klickar man sig vidare ytterligare hittas den andra bilden på Daniel från fotograferingen, även där ser han lite extra stilig ut.

Även denna bild pryder Daniels biografisida på kungahuset.se. Foto: Elisabeth Toll/Kungliga hovstaterna.

Beskrivningen av Daniel fortsätter sedan med allt han åstadkommit i livet, både på det personliga planet och i sitt yrkesliv, ändå från skoltiden till nutid. Det är lätt att kastas tillbaka till den tid då Daniel var nyligen presenterad i kungahuset, och allmänheten förundrades över “gymkillen” som vunnit kronprinsessans hjärta. Nu är han en självklar del av kungafamiljen och en mycket uppskattad person i hela landet!
Foto: TT