Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilden på Silvia vid kungens sida – beteende utanför Storkyrkan väcker frågor

27 sep, 2022, 11:05 
AvIbraheem Alsalman

Drottningen kan ha fått tydliga instruktioner.

Annons
Här dyker Victoria och Daniel upp hand i hand – se bilderna!Brand logo
Här dyker Victoria och Daniel upp hand i hand – se bilderna!

Efter en intensiv valrörelse där det till slut stod klart att högerblocken vinner majoriteten i Sveriges riksdag väntar en osäker framtid i landet. Moderatledaren Ulf Kristersson, som med stor sannolikhet kommer bli statsminister, jobbar just nu på att bilda en regering med KD, L och SD. Men än är han inte i hamn, förhandlingarna fortgår och det väntas ta lite tid.

Den här veckan inleddes med att riskdagen röstade fram Andreas Norlén som talman – igen. Norlén hade samma jobb de fyra senaste åren och under måndagen fick han stöd av riksdagens majoritet.

Ett dygn efter, under tisdagen var det dags för det traditionella riksmötets öppnande – som i praktiken innebär ett nytt riksdagsår (2022-2023). Kungafamiljen var strax efter 12.00 på plats vid Storkyrkan för gudstjänst. Bilder från platsen visade en enda familj i form av kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Annons

Drottning Silvia udda beteende vid kungens sida

På plats fanns även politiker från riksdagens alla partier. Statsminister Magdalena Andersson, C-ledaren Annie Lööf och KD-ledaren Ebba Busch för att nämna några.

Samtidigt har vädret den här veckan inte varit på topp. I Stockholm har det regnat konstant sedan måndagen. Något som förstås ställde till det lite när kungafamiljen anlände till tisdagens riksmötets öppnande.

Samtliga familjemedlemmarna hade en paraply med sig. Men det var bara Silvia som använde den under den korta promenaden till Storkyrkan. Bilder som Svensk Damtidning har fått ta del av visar drottningen promenera vid kungens sida med en paraply i handen. Kung Carl Gustaf valde däremot att inte använda sig av en paraply då han förmodligen tyckte att regnet inte störde.

Drottning Silvia har även fixat håret så den klarar regn. Hennes frisör, Peter Hägelstam, som även jobbar för Björn Axén, kan ha gett tydliga instruktioner hur hon ska skydda den pampiga, fönade frisyren mot regnet.

Annons