Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilden på sonen gör Mette-Marit orolig

13 mar, 2021, 18:00 
Kronprinsessan Mette-Marit och prins Sverre Magnus
Kronprinsessan Mette-Marit har känt oro efter att en bild på sonen prins Sverre Magnus blivit en megasnackis.
Annons
Mette-Marits oväntade gravidavslöjande!Brand logo
Mette-Marits oväntade gravidavslöjande!

Prins Sverre Magnus är något av folkets favorit i Norge. Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marits son har charmat många med sitt spontana och busiga sätt. Vi glömmer inte Norges nationaldag 2017, när han körde en liten dans bakom kung Haralds rygg på slottsbalkongen.

Kronprinsessan Mette-Marits stora oro för sonen prins Sverre Magnus

Prins Sverre Magnus
Prins Sverre Magnus med sin dab – vilket busfrö!

Det här dock inte bara ett angenämt minne för hans mamma.

– Alltså, jag fick inte skrattkramper... eller jo, jag tror att jag började le, men jag blev mer stressad av det, säger Mette-Marit i podcasten The Kåss Furuseths.

Varför denna ångest på grund av en dans? Mette-Marit förklarar vidare.

– Men jag var så rädd för att han skulle få den uppmärksamheten och fatta att han gjorde något kul och så göra det igen nästa gång. Få fel typ av uppmärksamhet. Som mor var jag bekymrad över vart det skulle ta honom. Men det var ju väldigt roligt, det rådde det inget tvivel om, säger Mette-Marit.

Annons

Vi bjuds rätt sällan på glimtar Sverre Magnus. Ofta får han stå i bakgrunden till förmån för sin syster, prinsessan Ingrid Alexandra. Många har undrat varför.

Enligt historikern Trond Norén Isaksen är detta ett medvetet val från kungafamiljens sida.

– Det är för att kung Harald 2002 delade in familjen i kungahuset och kungafamiljen. Kungahuset är kungaparet, kronprinsparet och prinsessan Ingrid Alexandra. Medan Sverre Magnus, Märtha Louise, hennes döttrar och prins Astrid tillhör kungafamiljen, har Trond sagt till TV2.

– Ingrid Alexandra har sedan hon varit liten haft officiella uppdrag, som att hon tände elden inför ungdoms-OS i Lillehammer och att hon döpt ett räddningsfartyg och så vidare. Sverre Magnus har aldrig gjort något sådant, han har bara varit med på saker där hela familjen har deltagit, som att vinka från slottsbalkongen på 17 maj.

Annons