Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilden som avslöjar Sofia och Carl Philip

16 sep, 2020, 08:00 
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Tio intensiva år! Sofia har blivit prinsessa, fått två barn – och bytt hårfärg. Och de kritiska rösterna har tystnat.
Annons
Kungafamiljens ALLA hem!Brand logo
Kungafamiljens ALLA hem!

 

Här ser du den – bilden som slog ner som en bomb: Stureplansprinsessan Sofia Hellqvist, 25 år och känd från dokusåpan Paradise Hotel, hade blivit hemlig sambo med prins Carl Philip i hovets hus vid Slottsbacken i Stockholm.

Sofia Hellqvist nu prinsessan Sofia utanför Slottsbacken 2
Bildbeviset: Sofia utanför prins Carl Philips dåvarande hus.

– Jag förstod inte att folk skulle ha så mycket hat. Men jag fattade ju såklart att folk skulle ha åsikter om att jag hade gjort Paradise Hotel, säger prinsessan Sofia i TV4:s nya dokumentär.

Sofia Hellqvist prinsessan Sofia prins Carl Philip 2010 Slottsbacken
Bilderna som alla pratade om.

Sofia och Carl Philip – de tuffa åren

– Det var väldigt många år av spekulationer om vem jag var och om mina ambitioner och mina syften, och det var himla tufft, säger Sofia.

Annons

Men i tryggheten bakom kulisserna, där blomstrade kärleken. Och nu kommer ytterligare en ögonvittnesbild från Sofias och Carl Philips första tid tillsammans. Det är deras dåvarande granne Barbro Hultman, journalist och tidigare medarbetare vid hovet, som berättar på Facebook:

– Det undgick mig inte att Carl Philips nya flickvän var snyggare än många andra unga flickor jag mött. Och jag kunde inte undgå parets lycka från köksfönstret i min pyttelilla lägenhet.

Sofia Hellqvist prinsessan Sofia prins Carl Philip 2010 Slottsbacken
Sofia och Carl Philip i juni 2010.

– En morgon var jag själv på väg till soprummet och Sofia åt andra hållet, på väg till universitetet, tror jag. Som brukligt är oss svenskar emellan undvek vi att hälsa, men Sofia visade vad hon gick för. När hon var nästan ute på gatan vände hon och kom tillbaka. Hon presenterade sig och meddelade att hon bodde där, högre upp i huset – och hon neg!

Annons
Hovets hus vid Slottsbacken i Stockholm
Hovets hus vid Slottsbacken i Stockholm. Här bodde prins Carl Philip i åtta år, varav det sista tillsammans med Sofia.

– Jag har inte träffat så många unga flickor som nigit för mig, om ens någon. Men det var inte själva nigandet som fick mig att inse att hon var flickan för Carl Philip. Det var synen av dem tillsammans på väg till morgonjoggningen eller jobbet. Det fanns en kärlek som stod som en sky omkring dem, säger Barbro Hultman.

Fyra år senare eklaterades förlovningen och 2015, efter lite mer än fem år tillsammans, blev Sofia och Carl Philip man och hustru i Slottskyrkan i Stockholm.

Prinsessan Sofia prins Carl Philip bröllopet 2015
Nygifta!

Foto: TT.

Annons