Bilden som Madeleine skäms över!

Prinsessan Madeleine passade på när hon trodde att hon inte blev fotograferad.Sedan gick det fort – och bilden var ute till allmän beskådan.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill var nygifta. Deras bröllop hade blivit en storstilad succé, följt av hundratusentals tv-tittare och ackompanjerat av glada tillrop och tårglansiga ögon.

På bröllopsfesten efter själva vigseln hade Madeleine klätt sig i mamma Silvias gamla Nobelklänning från 2001. Hon var mer lös och ledig nu jämfört med anspänningen under bröllopet. När hon stod på trappan utanför Drottningholm med vännen Ellen Dinkelspiel passade hon på.

Prinsessan Madeleine passade på att röka en cigarett

På bilden ser man tydligt att Madeleine röker en cigarett. Ellen Myrgård Lindén, reporter på Svensk Dam, förklarar varför den där lilla cigaretten väckte en så stor uppståndelse när den dök upp i svensk press.

Madeleines rökvanor ledde till stora rubriker i kvällspressen och Aftonbladet pratade om att prinsessan “bröt mot familjekoden”.

– Under tiden i New York hade prinsessan Madeleine fullt upp med att hantera efterhängsna paparazzi–fotografer, som älskade att fotografera henne med en cigarett i handen längs Manhattans gator. När hon gifte sig med Chris hade hon egentligen slutat röka men valde ändå att ta en cigarett under bröllopsfesten på Drottningholm. Under den här kvällen visste Madeleine att fotograferna skulle ligga i buskarna, men hon ville ändå känna sig fri och inte anpassa sig efter någon under sin största dag i livet, säger Ellen.

Prinsessan Madeleine har slutat röka

Prinsessan Madeleine har det inte lätt just nu.

Prinsessan Madeleine har det inte lätt just nu.

Nu har Madeleine slutat röka, men det krävde en viss ansträngning. I en intervju med Expressen 2013 berättade Madeleine att hon och maken Chris O’Neill kämpade för att bli kvitt nikotinbegäret.

– Både jag och Christopher arbetar på att sluta röka, sa hon då.

Chris har dock inte varit riktigt lika duktig som Madeleine i den kampen. Senaste gången han fångades på bild med en cigarett i handen var 2017.