Bilden väcker avsky – nu förklarar kungahuset varför det blev så

Bilden väcker avsky – nu förklarar kungahuset varför det blev så

Prins Andrew fick en gratulation på Facebook.Det ledde till följdfrågor för det brittiska kungahuset.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 8?
Slå på ljud

Det gick hett till på det brittiska kungahusets Facebook tidigare i veckan. Den 19 februari valde man att gratulera den utskällde och utskämde prins Andrew med en hälsning – vilket ledde till en ström av ilskna kommentarer från folket.

Gratulationsinlägget som väckte en sådan ilska.

Gratulationsinlägget som väckte en sådan ilska.

Prins Andrew gratulerades

“Det kanske är hans födelsedag, men med tanke på vad som upptäckts nyligen, så har han tur att han inte får blåsa ut sina tårtljus i fängelset”, skriver en användare.

“Vi förstår att han är drottningens son, men ni kan inte vänta er att vi ska gilla honom eller vilja se honom”, skriver en annan.

“Under inga omständigheter ska man hissa en flagga för en man som skämt ut sin familj och sitt land. Han kanske är drottningens favorit, men han har tappat rejält i aktning hos folket”, skriver en tredje.

Här är förklaringen

Nu har tidningen Hello uppmärksammat att gratulationen kom med en viss justering från Hovets sida. När Andrew gratulerades 2019 skrev man: “Grattis på födelsedagen till Hans kungliga höghet, hertigen av York”.

Formuleringarna var ändrade den här gången, till: “På det här datumet 1960, föddes prins Andrew på Buckingham Palace, det första barnet som fötts av en regerande kunglighet på 103 år. Grattis på födelsedagen, hertigen av York.”

Ni lägger märke till de subtila skillnaderna. Så här förklaras de av Buckingham Palace.

“Meddelandet följer vår vanliga stil och bygger på det som bekräftades i november i fjol, att hertigen klivit av sina kungliga plikter på obestämd tid och förblir en del av den kungliga familjen”, skriver kungahuset i ett uttalande.