Bilden visar hovets krisdrag – nu kan Daniel och Victoria inte visa sig

Victoria och hennes fina familj.
Coronaviruset har påverkat även vårt kungahus sätt att leva och verka. Det visar en ny bild från hovet.
Annons
Kungafamiljen har tvingats tänka om i dessa coronatider. Deras möjligheter att synas ute och träffa människor ansikte mot ansikte har kraftigt begränsats.
Kronprinsessan Victorias traditionella namnsdagsfirande på Inre borggården blev inställt på grund av smittorisken. I stället valde kungahuset att filma en mer intim ceremoni som hölls på Östra valvet på Slottet, där det blev både blombukettsutdelning och fotografering. Resultatet lades sedan ut på Instagram, så att folket kunde ta del av firandet.
Annons
När kronprinsessan Victoria och prins Daniel hade företräde med Sveriges Kommuner och Regioner, så valde de att bjuda in organisationen till Haga slott och publicera en bild på Instagram i efterhand.

Så hanterar kungafamiljen coronaviruset

Nu när kungligheterna har en smittorisk att tänka på, får de helt enkelt hitta andra sätt för att vara synliga för folket. Det finns ett tydligt exempel på detta i den senaste bilden som hovet lagt upp på sin hemsida.
I förra veckan kunde Svensk Dam avslöja att Victoria och prins Daniel i all hemlighet har låtit ta en ny bild på sig själva och barnen Estelle och Oscar. Då fanns bilden bara att köpa som vykort i Slottsboden på Kungliga Slottet.
Nu har alltså samma bild dykt upp på hemsidan. Den är tagen av nya hovfotografen Anna-Lena Ahlström och visar att hovet gör en extra insats för att nå ut och finnas där för folket.
Annons
Kronprinsessfamiljen
Nya bilden på vår vackra kronprinsessfamilj!

“Måste hitta nya vägar”

Annons
Ellen Myrgårdh Lindén, reporter på Svensk Dam, har tidigare vittnat om att man kan se en tydlig strategiförändring från kungafamiljens sida när det gäller just synlighet.
– Coronaviruset komplicerar förstås familjen arbete och nu måste man hitta nya vägar för att nå ut till svenska folket. En del röster tycker till exempel att Victoria och Daniel borde skaffa ett eget Instagram-konto (vid sidan av kungahusets) med en mer personlig ton. Kronprinsessan Mette-Marit svarar ju till sina kungliga fans direkt i kommentarsfältet, vilket ger en känsla av närhet. Att kungen skulle hålla tal i video-format, från hovets hemsida, är också ett tänkbart scenario. Kan människor inte få kungliga besök på invigningar och i sina städer vill man åtminstone se bilder på dem, eller se dem på tv, har Ellen sagt.
Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Bilden visar hovets krisdrag – nu kan Daniel och Victoria inte visa sig”

 1. josefin skriver: 17 mars, 2020

  eller sà kan man permittera dem, istället för att göra hittepà-aktiviteter.


 2. Surkärring skriver: 17 mars, 2020

  Varför detta trams kring kungahuset? Vem bryr sig om deras strategier som nya fotografier. Att de finns där för att nå ut till folket… till oss undersåtar med andra ord.


  1. Siv skriver: 18 mars, 2020

   Det bor vel fler enn sånne som deg i Sverige?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar