Bilder på prins Carl Philip och prinsessan Sofia avslöjar sanningen om förhållandet

Bilder på prins Carl Philip och prinsessan Sofia avslöjar sanningen om förhållandet

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia pratar sällan om sitt förhållande. Men nu vet vi sanningen.
Carl Philip och Sofia – en kärlekssaga!
Slå på ljud

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip fick kämpa hårt för sin kärlek. Kungen och drottning Silvia var tveksamt inställda till sin svärdotter i början av förhållandet.

Detta är något som Johan T Lindwall berättar mer om i sin bok “Carl Philip – prinsen som aldrig fick bli kung”.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia räddade kärleken

Så här skriver Johan T om tiden före prinsen och Sofia förlovade sig.

“Att Sofia fortfarande inte var fullt ut accepterad av familjen blev så småningom en påfrestning. Det skapade oro i deras relation och även flera bråk. Stundtals var det så dåligt att de valde att göra kortare pauser i förhållandet. Carl Philip insåg att han var tvungen att få familjen att förstå att det här var hans livs kärlek. Att lillasyster Madeleine var negativ kunde han leva med, men det var värre att mamma Silvia och pappa kungen hade en så ljum inställning gentemot Sofia”, skriver Johan T.

Men Sofia vägrade låta sig påverkas av omgivningens skepsis. Hon kämpade för att kärleken till Carl Philip skulle få leva vidare.

“Hon visste själv vem hon var och hon kände att hon inte borde behöva övertyga någon annan om att hon var den rätta för Carl Philip. Det räckte väl med att hon och Carl Philip visste var de hade sina känslor och att de älskade varandra. Sedan fick alla andra säga precis vad de ville”, skriver Johan T.

LÄS MER: Stort bakslag för prinsessan Madeleine och Chris O'Neill

Bilderna visar sanningen om förhållandet

Och nu, när Sofia och Carl Philip är på offentliga utställningar tillsammans, ser vi ett par som stolt visar upp kärleken de kämpat så hårt för.

Titta bara på den här kärleksfulla gesten som utspelade sig mellan paret under deras besök i Carl Philips hertigdöme Värmland.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia är kärleksfulla med varandra.

Ellen Myrgård Lindén, reporter på Svensk Damtidning, har noterat hur fysiska prinsparet är med varandra.

– Carl Philip och Sofia har en relation som bygger mycket på närhet och gulliga komplimanger. De tillhör en helt annan generation om man till exempel jämför med kungaparet – som sällan tar i varandra vid officiella programpunkter. Prinsparet struntar i de går rätt emot ett stort pressuppbåd. Vill de hålla varandra i handen eller smeka den andre över ryggen så gör de det. Oavsett om sammanhanget är formellt eller privat, säger Ellen.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip håller ofta hand.