Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilderna avslöjar drottning Silvias dolda hälsoproblem – tvingas ta till hjälp: "Lidande"

08 aug, 2023, 14:00 
Drottning Silvia

Click to add subtitle

Annons

Drottning Silvia är en evig stilinspiration för modeintresserade över hela världen. Feminas moderedaktör Jenny Fredriksson har kallat henne för ”en av de snyggaste kvinnor hon vet”.

Men även en modeikon behöver tips ibland. Och enligt Daily Mail har Silvia lyssnat på råd från en drottningkollega, Camilla av England.

Skåningarna hyllar kungen – och Silvia!Brand logo
Skåningarna hyllar kungen – och Silvia!

Drottning Silvia lider i det tysta

Camilla bär nämligen en specifik sorts klacksko, Sole Bliss, som är extra skonsam mot fötter med liktorn. Innan hon upptäckte modellen led Camilla regelbundet av svåra fotsmärtor, eftersom vanliga klackskor inte var anpassade för någon med hennes besvär.

Drottning Silvia
Här har Silvia på sig sina specialskor.

– Jag skrek ut mitt lidande i slutet på varje dag, har Camilla sagt om skorna.

Silvia bar sina Sole Bliss-skor för första gången i samband med att hon och kungen var med och firade att domkyrkan i Lund fyllde 900 år.

Annons

Då hade hon ett par Sole Bliss Kelly Blush, som enligt Sole Bliss hemsida är framtagna specifikt för personer med liktornsproblem. Skorna kommer med en dold, insydd minikudde som hindrar skorna från att trycka emot liktornarna på ett smärtsamt vis.

Vad är då liktorn? Så här skriver 1177 om åkomman.

"Du kan få hård och tjock hud på ett litet område någonstans på foten om du använder skor som trycker. Förhårdnaden kan pressas inåt och utvecklas till en liktorn om trycket pågår under lång tid. Det kan göra mycket ont men du kan oftast behandla besvären själv", kan man läsa på 1177.

Skorna som räddat fötter

Silvias modell, Sole Bliss Kelly Blush, får goda omdömen från kunderna.

"Det är första gången jag har kunnat köpa skor som inte bara är välgjorda och snygga, utan som också känns bekväma från första gången jag klev i dem. Jag har liktornar och breda fötter", skriver en kund.

"Jag kan äntligen ha högklackat igen och hela kvällen lång... jag är så glad att jag upptäckte Sole Bliss", skriver en annan.

Skorna kostar ungefär 1500 kronor.

Annons