Bilderna avslöjar prins Daniels känslosamma möte – med personen från sitt förflutna

10 mar, 2022, 16:00 
Prins Daniel
En bild avslöjar att prins Daniel mött en person från det förflutna.
Annons
Prins Daniels väg från Ockelbo till kungahuset
Prins Daniels väg från Ockelbo till kungahuset

För prins Daniel var 2009 något av ett ödesår. Det var då han genomgick en njurtransplantation för att få bukt med en sjukdom som han levt med sedan födseln.

Pappa Olle Westling donerade njuren som räddade Daniel. Om detta berättade Olle när han gästade Njurmedicinskt Vårmöte i Gävle.

– Det är absolut det bästa jag gjort i hela mitt liv, sa Olle enligt tidningen Dialasen

Prins Daniel om sin tuffa tid

Recept.se Nyhetsbrev

Senaste gången Daniel själv uppmärksammade detta var i mars 2021, på World Kidney Day. Då höll prinsen ett tal som sändes ut via kungahusets officiella Instagram-konto.

– Jag hade tur. Min njursjukdom upptäcktes i tid och efter en tid i dialys jag fick en ny njure, donerad av min pappa. Men alla är inte lika lyckligt lottade, sa Daniel då.

Annons

– Jag vill i dag sända en särskild tanke till alla som lever med njursjukdomar, till alla de som väntar och kämpar, och till de som väntade förgäves.

Nu är det World Kidney Day igen! Det firade självfallet Daniel, men i förtid, tillsammans med gäster.

Daniels fina möte

Så här skrev hovet i bildtexten till sitt inlägg om besöket.

"I dag uppmärksammas World Kidney Day. Med anledning av dagen bjöd Prins Daniel för ett par veckor sedan in ett antal forskare inom njurmedicin och transplantation till Kungl. Slottet för samtal. World Kidney Day är en global kampanj för att öka medveten och höja kunskapen om njursjukdomar. Dagen initieras av The International Society of Nephrology och The International Federation of Kidney Foundations. Årets tema är Bridge the gap to better kidney care. På bilden syns Prins Daniel tillsammans med Maria Erikson Svensson, Peter Stenvinkel, Annika Wernerson, Jessica Smolander, Mikael Olausson, Helen Erlandsson och Lars Wennberg", skriver hovet.

Annons

Är ett av namnen extra bekanta? Det är ingen slump. Lars Wennberg är Daniels egen läkare och var ytterst ansvarig när prinsen genomgick sin transplantation 2009.

Så det är självfallet ett känslosamt möte för Daniel, att återigen få träffa mannen som räddade hans liv! Man får anta att Daniel tackade – från både sig själv och Victoria.

Annons