Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Bilderna avslöjar prinsessan Sofia – hemligheten som hon försökt dölja

08 jul, 2024, 17:00 
Svensk Damtidning har svaret på prinsessan Sofias stora hemlighet.
Annons
Det här är prinsessan SofiaBrand logo
Det här är prinsessan Sofia

Historiskt sett har tatueringar och kungligheter inte gått hand i hand. Man kan till och med säga att det var helt otänkbart att en prins eller prinsessan skulle dyka upp ”gaddad”.

Men som med så mycket annat här i livet så förändras tiderna. Allt blir mer modernt, även i kungliga kretsar, och i dag är det inte alls lika ovanligt med en tatuerad kunglighet.

Prinsessan Sofia har flera stycken och flera gånger har hon visat upp dem, stolt över budskapen och totalt orädd att gå i bräschen för nya tider.

Annons
Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia har flera tatueringar.TT

Sofias modiga drag

Sofias nacktatuering är kanske den kändaste. Den var ju en stor snackis inför bröllopet, då många ansåg att den inte var särskilt ”kunglig” och undrade om hon skulle dölja den.

Men prinsessan gjorde precis tvärtom, visade sin tatuering som om det inte fanns någon morgondag och brydde sig inte ett smack om alla konservativa åsikter.

– Hon tänker inte ändra sig bara för att en väldig massa andra människor tycker saker, har den kungliga modeexperten Ebba Kleberg von Sydow sagt i podcasten Monarkerna.

Annons
Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia med sin berömda nacktatuering.TT
Annons

Hemligheten bakom tatueringen

Sofia har även en fjäril på bröstkorgen och en gåtfull tatuering på ankeln. Den sistnämnda tog det lång tid att klura ut, men Svensk Damtidning har kunnat avslöja vad som döljer sig på ankeln.

Tatueringen är en familjär sådan. På ankeln vilar initialerna M, E, L och S i bläck. Bokstäverna är för mamma Marie, pappa Erik och systrarna Lina och Sara.

Så fint!

Prinsessan Sofias tatuering på ankeln
Prinsessan Sofia med sin ankeltatuering.TT

Foto: TT

Annons