Bilderna avslöjar Silvias hemliga specialintresse – på kärlekssemestern med kungen

Bilderna avslöjar Silvias hemliga specialintresse – på kärlekssemestern med kungen

Så praktiskt att ha en sådan!

Villa Mirage – och älskade Rivieran!
0:51

Efter reklamen: Villa Mirage – och älskade Rivieran!

(0:51)

Slå på ljud

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf har tillbringat större delen av semestern på Öland och Solliden slott. Där har nästintill hela familjen varit på plats och umgåtts.

Men de har också hunnit göra några avstickare till sitt hus i Frankrike. Tidigare i juli reste de till Frankrike och Saint-Tropez tillsammans med bland andra prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

Kungafamiljen återvände till Sverige någon vecka före kronprinsessan Victorias födelsedag 14 juli, som firades som vanligt på Solliden och Borgholm. Hela kungafamiljen förutom Chris O'Neill deltog i firandet av Sveriges framtida monark när hon firade 45.

Sedan dess har merparten hållit sig på Öland, åtminstone fram till nyligen. Tidigare i veckan stod det klart att kungen och drottningen återigen gjort en avstickare till Frankrike, denna gång ensamma.

Bilderna som avslöjar Silvias intresse

I Frankrike har kungen vackra Villa Mirage, som han ärvt av prins Bertil. Villan ligger lite avsides, i utkanten av Sainte Maxime i Saint-Tropez-bukten. Villa Mirage har sju rum och en privat strand.

– Vi tycker väldigt mycket om det stället, har kungen tidigare berättat.

På bilder, som Expressen har tagit del av, syns kungaparet på lyxbåten, Polaris, som kungen köpte under 2000. Där ser man kungaparet njuta av solen och bada.

På bilderna ser vi även drottning Silvia som tar det lugnt i skuggan och lägger tid på ett specialintresse. Hon läser nämligen något från en läsplatta!

Ett perfekt sätt att njuta av det som är kvar av semestern. För redan på torsdag, 4 augusti är semestern över. Då ska kungaparet nämligen närvara vid ett besök på Gårdsfisk i Kristianstad.