Bilderna avslöjar verkliga relationen mellan kronprinsessan Victoria och Märtha Louise

Bilderna avslöjar verkliga relationen mellan kronprinsessan Victoria och Märtha Louise

De är prinsessor i två länder som har en nära anknytning till varandra, då kan det förefalla sig naturligt att Victoria och Märtha Louise skulle bli vänner.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 47?
Slå på ljud

Det svenska och norska kungahuset har alltid haft ett nära band till varandra och det syns än idag. Vänskapen mellan kronprinsessan Victoria och Märtha Louise är kanske det främsta exemplet på det!

De har känt varandra sedan de var små flickor, och även om Märtha Louise är sex år äldre än Victoria har de alltid varit goda vänner och det märks, det är sällan det hålls ett kungligt firande som involverar de två utan att de båda är närvarande.

kronprinsessan Victoria prinsessan märtha louise prinsessan ingrid alexandra

Prinsessan Ingrid Alexandra har namnkunniga faddrar! Här syns från vänster kung Felipe av Spanien, kronprinsessan Victoria, prinsessan Märtha Louise och kronprins Frederik av Danmark. På varsin sida om Ingrid sitter kung farfar Harald och mormor Marit Tjessem.

TT

Senaste gången de båda möttes var när Märtha Louises brorsdotter, Norges blivande tronarving, prinsessan Ingrid Alexandra konfirmerades. Både Victoria och Märtha Louise är nämligen faddrar åt prinsessan, så de ville självklart vara på plats för att föreviga hennes efterlängtade konfirmationsdag. Samtidigt blir det ett tillfälle för Victoria och Märtha Louise att träffas igen och prata om allt som har hänt sedan sist.

Stöttar varandra i svåra tider

Men det är inte alltid det är i glada sammanhang de får chans att ses. Victoria skulle kommit när det var tid att begrava Märtha Louises ex-man Ari Behn, som även han var en god vän till Victoria, men hon var tvungen att ställa in då prinsessan Estelle hade råkat ut för en olycka och brutit benet under semestern. Victoria kände inte att hon kunde lämna sin lilla dotter ensam hemma när hon var skadad så Daniel åkte dit och representerade dem båda.

prinsessan märtha louise kronprinsessan Victoria

Rivaliteten mellan länderna är större i skidspåret än på läktaren!

TT

Det är heller inte bara kungliga plikter som förenar dem, det gör även kärleken till idrott och kanske den sport där Sverige och Norge har som mest rivalitet, nämligen skidåkning. När det var VM i Falun 2015 förenades de svenska och norska kungligheterna återigen, och även om Norge gick triumferande ur iallafall den här fajten höll sig relationen mellan länderna intakt. Victoria är ingen dålig förlorare inte, och kan se tjusningen i tävlingen även om hemmalaget förlorar!

Här nedan bjuder vi på lite fler härliga bilder som visar kronprinsessan Victoria och prinsessan Märtha Louises fina vänskap!

prinsessan Märtha louise

Märtha Louise och dåvarande maken Ari Behn var gäster på Victoria och Daniels bröllop 2010.

TT
kronprinsessan victoria prinsessan märtha louise

Victoria och Märtha Louise anländer till Ingrid Alexandras dop tillsammans.

TT
kronprinsessan victoria märtha louise

På välgörenhetsgala i New York tillsammans!

Leif R Jansson/TT