Bilderna på Carl Philip och Sofia väcker reaktioner – alla ser samma sak

Carl Philip och Sofia

TT

Carl Philip och Sofia invigde Aviciis museum. Parets framträdande har väckt stora reaktioner.

Här inviger Sofia och Carl Philip nya Avicii-museet
0:21

Efter reklamen: Här inviger Sofia och Carl Philip nya Avicii-museet

(0:21)

Slå på ljud

Tim "Avcii" Bergling är en av Sveriges största artister genom tiderna. Stockholmaren slog igenom med "Levels" och har därefter levererat låtar som "Wake Me Up", "You Make Me" och "I Could Be The One" som snabbt spred sig världen över och gjorde Avicii världskänd.

Under våren 2018 var Bergling på en resa i Oman. Då kom det tragiska beskedet att mannen bakom Avicii gått bort.

Kungahuset var i sorg efter det tunga beskedet.

– Hela kungafamiljen har under kvällen blivit underrättad om det tragiska dödsfallet, att Tim Bergling med artistnamnet Avicii har gått bort, sa Margareta Thorgren, hovets informationschef, i samband med artistens död.

Sofia och Carl Philip hade en nära relation till Avicii och närvarade på flera av stjärnans konserter. Under parets bröllopsfest 2015 gjorde Avicii bland annat ett framträdande. När parets son Julian döptes var låten "Hey brother" det självklara valet.

Bilden på Sofia och Carl Philip som väcker reaktioner

Under torsdagsmorgonen anlände prinsparet till Stockholms nya kulturcenter Space för att inviga Avicii Experience, ett museum som hyllar Tim Berglings liv och verk.

– Sofia och Carl Philip hedrade inte bara sin vän Tim ”Avicii” Bergling under invigningen av Stockholms nya kulturcenter tidigare idag. Man såg också att det här var en känslosam dag för prinsparet eftersom evenemanget fick dem att tänka tillbaka på sitt bröllop år 2015 då Tim Bergling spelade under den stora kärleksfesten på slottet, säger Ellen Myrgård, mångårig reporter på Svensk dam.

Bilderna på paret från invigningen har väckt reaktioner, där prinsessans och prinsens kärlek och känslor till varandra syns tydligt, menar Ellen Myrgård.

Det här var säkert ett svårt uppdrag att genomföra, med sorgen efter Tim som en underliggande klump i magen. Men vid sådana här tillfällen visar prinsparet att de har nära till sina känslor och att de är ett sammansvetsat par som stöttar varandra i vått och torrt. Det kunde alla på Kulurhuset se.

LÄS MER: Kungafamiljen samlad igen – därför saknades prinsessan Sofia

LÄS MER: Prinsessan Sofias nya födelsedagsbild – hemligheten bakom!

LÄS MER: Såg du detta? Alla detaljerna i nya bilden på Estelle!