Bilderna på Chris utspel – som väckte reaktioner

Chris har ett konto på Instagram!

Chris O'Neill var inte beredd på den uppmärksamhet som skulle följa med hans förhållande med en svensk prinsessa

Att vara kär i en prinsessa har sina fördelar, men också en del nackdelar, något Chris O’Neill tidigt fick erfara. I början av förhållandet ville alla veta vem den man som vunnit Madeleines hjärta var, och det började dyka upp paparazzifotografer för att fånga honom på bild.

Ett av de tillfällena blev extra uppmärksammat, och det var på grund av Chris kanske inte helt överlagda reaktion. En tidig förmiddag i New York blev Chris, klädd i shorts och en träningsjacka, varse om att en fotograf var i full gång med att ta bilder på honom. Reaktionen var omedelbar, och Chris “gav fingret” åt fotografen.

Chris O’Neill kritiserades av Herman Lindqvist

Kort efter händelsen riktade historikern Herman Lindqvist kritik mot Chris agerande i en intervju med Aftonbladet.

– Chris gör helt fel. Om han inte har något livs­viktigt skäl så är det klart olämpligt. Annars har Chris nog inte insett vad han gav sig in på när han förlovade sig med Madeleine. Så här kan han inte fortsätta, sa ­Herman Lindqvist då.

Numera är Chris och Madeleine ett sammansvetsat team, och han trivs bra med den roll han hittat i kungafamiljen.

Men Chris tog sig samman och har inte gjort om sitt misstag sedan dess. Tvärtom har han vuxit in i rollen som representant för det svenska kungahuset, om än i en mer tillbakadragen roll där istället Madeleine sköter det mesta som har med det kungliga att göra. Efter bröllopet talade han dessutom ut om hur det är att stå öga mot öga med en paparazzifotograf i en intervju med SvD.

– Faktiskt är det helt omöjligt, innan det hänt en, att förstå hur det är att vara förföljd av paparazzis. Det kan vara halv åtta på morgonen när du rastar hunden och ska till gymmet och plötsligt är de bara där och förföljer dig, skriker ditt namn, springer bredvid, cyklar intill, kommer i bil och vägrar lämna dig ifred bara för att få sin bild, säger Chris i den intervju som han och prinsessan Madeleine gjorde med Svenska Dagbladet efter sitt bröllop.

Foto: TT