Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilderna på drottning Mary väcker frågor om kung Frederiks agerande

09 apr, 2024, 08:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Det är många som undrar samma sak...
Annons

Det var en detalj som fångade uppmärksamheten under söndagens invigning av södra delen av Jægersborg Hegn i Dyrehaven i Danmark.

SE FILMEN: Kung Frederik och drottning Mary tar emot folkets enorma jubel!Brand logo
SE FILMEN: Kung Frederik och drottning Mary tar emot folkets enorma jubel!

Detaljen på drottning Mary väckte uppmärksamhet

Det var en speciell jaktbrosch, som bars av ingen mindre än drottning Mary. Hon matchade den till en avslappnad utomhusklädsel.

Stefan Lindblom/TT

Och det var inte första gången drottningen bar broschen, men denna gång hade hon placerat den på sidan av den grå hatten hon bar dagen till ära.

Annons

Burits av drottning Margrethe

Enligt danska Billedbladet är jaktbroschen skapad av guldsmeden Ragnar R. Jørgensen och på hemsidan går det att läsa i beskrivningen att den är skapad av silver och emalj med detaljer av lönn, ek, bok, alm, ask, asp och gran.

Broschen är däremot inte helt unik för Mary –även drottning Margrethe äger en liknande brosch som hon syntes bära upp 2021.

Det väcker en fråga – har de båda fått en varsin som en gåva från kung Frederik?

Kung Frederiks kärleksgåvor

Kungen är ju inte okänd för att låta göra vackra kärleksgåvor av just Ragnar R. Jørgensen. Tidigare har han gett ett varsitt armband av guld till både Mary och paret fyra barn. Mary valde att ha det på sig under ett officiellt besök i Polen 2014, på kungaparets 10-åriga bröllopsdag.

Det säger ju allt om att kungen minst sagt är romantisk lagd!

Och inte är det konstigt att Mary valde att bära just det armbandet under den dagen. När Billedbladet frågade om det var en bröllopspresent log Mary lurigt:

– Det kan det mycket väl vara, svarade hon.

Annons