Bilderna på Durek Verrett som Märtha Louise inte vill att vi ska se

Durek Verret och prinsessan Märtha Louise

Prinsessan Märtha Louise har sett till att en viss bild av pojkvännen Durek Verrett sprids vidare.

Slå på ljud

Prinsessan Märtha Louise är en av världens mest transparenta kungligheter. Hon delar glatt med sig av sitt liv via sina sociala kanaler och svarar ofta på sina följares nyfikna frågor.

Märtha Louise och pojkvännen Durek Verrett i ny dokumentär

Sedan den 7 april har Norges inblick fått en ännu större inblick i Märtha Louises liv. Då hade TV2 premiär för "Märta", en dokumentärserie om prinsessan och hennes liv.

– Jag är en offentlig person, och pressen skriver mycket om mig. Denna serie är en möjlighet att visa mitt liv på ett annat och nytt sätt, har Märtha Louise själv sagt i ett pressmeddelande.

– Det har varit viktigt för mig att detta inte är ett tv-projekt som letar efter sensationer. Jag kan öppna mig för kameran, men samtidigt är jag väldigt mån om sanningen och att man inte bidrar till spekulationer om mig och mitt liv.

Nu har flera avsnitt i serien sänts och den norska tidningen VG har kommit med en recension. Kritikern bakom bedömningen heter Morten Ståle Nilsen.

Han tycker att Märtha Louises förhållande med Durek Verrett, också känd som schaman Durek, får för lite uppmärksamhet i serien.

Durek Verret och prinsessan Märtha Louise

Durek Verret och prinsessan Märtha Louise dyker upp i den nya tv-serien.

"'Märtha' försöker vara ett porträtt av en helt vanlig, företagsam prinsessan och hennes helt vanliga, inte-ett-uns-excentriska schaman-pojkvän", skriver Morten.

"Med andra ord: Den försöker vara tråkigare än den hade behövt vara."

"I långa partier känns serien lika mycket som en PR-manöver som en naken dokumentär."

"Det blir inget sus"

Morten menar att stoffet finns för att få till en mycket mer intressant dokumentär, om man hade tagit med mer av Märtha Louises avvikande sidor.

Men Märtha Louise har valt annat prioritera annat – och därför har vi inte fått se Durek dansa schamandanser och dylikt.

"VG har sett tre avsnitt och i under dessa tre är det påfallande hur liten plats Märthas intresse för ängla- och andemakt, rosterapi, självutveckling och alternativmedicin- och utveckling får. Inte ens när Durek Verrett dyker upp i början av avsnitt två blir det något sus i den andliga särken", skriver Morten.

LÄS MER: Bakom kulisserna – Märtha Louises kritiserade möten med Durek

LÄS MER: Mette-Marits mörka förflutna – från partypingla till älskad kronprinsessa

LÄS MER: Tiana levde med Durek i sex år – varnar Märtha Louise: "Hjärntvättad”

LÄS MER: Olavs farliga kärleksresor till Märtha – historien bakom "Atlantic crossing"