Bilderna på Estelle och Oscar som Daniel vill stoppa

prins daniel tt

Prins Daniel har sina principer. Och när det kommer till barnen, Estelle och Oscar, är de extra viktiga.

Prins Daniel lever ett offentligt liv, som en av de mest kända personerna i Sverige. Men i många år var han en privatperson som inte alls hade några förpliktelser gentemot allmänheten.

Prins Daniels tydliga regel

Victoria och Daniel blir fotograferade flera gånger i veckan och de kan nästan inte röra sig utomhus utan att bli igenkända. Men det finns forfarande vissa saker som prinsen vill hålla privata. Och oftast handlar det om barnen, Estelle och Oscar.

De kungliga syskonen är bara med under några få kungliga högtider, varje år. Och så vill Daniel att det ska förbli. Den 14 juli, när kronprinsessan firar sin födelsedag på Öland, är barnen alltid med. Och fotograferna är nästan mer intresserade av att fotografera dem än föräldrarna.

Men när familjen däremot rör sig ute i samhället, utanför den officiella kalendern, vill Daniel att man frågar innan man fotograferar Estelle och Oscar. De ska, precis som alla andra barn, kunna ha dagar då de inte är med på bild.

Den här regeln vill Daniel både att fotografer, och svenska folket, ska följa. Och när någon bryter mot den har han inga problem att säga ifrån – på ett vänligt men bestämt sätt.

Foto: TT