Bilderna på Estelle väcker starka reaktioner

Bilderna på Estelle väcker starka reaktioner

Jonas Ekstromer/TT
Det var tre generationer kungligheter som invigde Slussenbron i Stockholm i helgen, men särskilt en av dem gjorde extra stor succé.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 43?
Slå på ljud

Efter åratal av byggande och snack om den berömda "guldbron" från Kina var det äntligen dags för invigning av den nya bro som kopplar ihop Slussen med Gamla stan i Stockholm. Det som skulle vara en liten invigning blev lite större än så, då det var många stockholmare som ville bli bland de första att gå över bron till den andra sidan.

En av dem var prinsessan Estelle, som överraskande dök upp tillsammans med Victoria och morfar kungen för att inviga det nya bygget. Och vilken överraskning sen! Rak i ryggen och med handväskan, självklart prydd av en häst, i ett mycket stolt grepp gjorde hon succé bland det svenska folket, som älskar att se sin lilla prinsessa ute på uppdrag.

prinsessan estelle slussenbron guldbron invigning

Estelle dök oväntat upp vid Slussenbrons invigning!

JONATHAN NACKSTRAND/TT

Massvis med raktioner i sociala medier

De glada tillropen duggade tätt i sociala medier, inte minst på kungahusets egen Instagram.

”Fint att se tre generationer Bernadotte inviga guldbron tillsammans!” skriver en användare.

”Så underbart att Prinsessan Estelle var med och så fantastiskt att se med vilken kärleksfull och trygg hand kronprinsessan leder henne i det officiella. Wow! Imponerad är bara förnamnet. Imponerad utav denna fantastiska lilla tjej och hennes mamma. Redan nu två framtida drottningar på alla sätt och vis.” skriver en annan.

De som har koll på sin Stockholmshistoria noterade säkert att det inte var första gången tre generationer kungligheter var ute och invigde en ny förbättrad del av staden. Det faktiskt en fin kunglig tradition som upprätthölls, mitt i allt det bländande nya.

Kungen, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle slussenbron guldbron ivigning

Kungen, kronprinsessan Victoria och Estelle var de första att gå över guldbron!

JONATHAN NACKSTRAND

Tre generationer kungligheter – en tradition

För detta, att det var tre generationer av kungafamiljen som var på plats, det var ett eko från oktober 1935, när den gamla så kallade Klöverblads-slussen invigdes. Och den gången var det kungens farfarsfar Gustaf V som klippte bandet, uppbackad av sin son kronprinsen (kungens farfar) och sonson (kungens pappa arvprins Gustaf Adolf).

– Och i dag, 85 år och tio dagar senare, står jag här i sällskap av min dotter, kronprinsessan och lilla prinsessan Estelle, sa kungen med ett leende och en snabb gest bort mot Victoria.

Visst var det underbart att få se iallafall en liten del av kungafamiljen samlad igen?