Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilderna på kronprinsessan Victoria i SVT:s sändning – något som inte stämmer

06 jun, 2024, 18:20 
Här är förklaringen bakom allt – och SVT:s bluff.
Annons

Efter ett soligt och festligt nationaldagsfirande på Folkets park i Nykvarn, anslöt kronprinsessan Victoria och prins Daniel till familjen i Stockholm på eftermiddagen.

Strax innan klockan 18 färdades de med häst och vagn till Sollidenscenen på Skansen, där det var dags att fortsätta firandet.

Men när festligheterna sänds i SVT är det något som inte stämmer...

EXKLUSIVT! Victorias första ord om Madeleines SverigeflyttBrand logo
EXKLUSIVT! Victorias första ord om Madeleines Sverigeflytt

Sanningen bakom bilderna på kronprinsessan i SVT – bluffen

Vid klockan 20 bänkade sig folk runt hela landet framför tv:n för att se när Anne Lundberg och Micke Leijnegard firade Sverige på Skansen. Vi fick se kungafamiljen anlända i sina vackra Sverige-dräkter med hästkortege, välkomnade av en glad publik med färgglada flaggor.

Det blir en fullspäckad sändning med uppträdanden och underhållning, och såklart kungens högtidliga utdelning av fanor.

Annons

På första parkett sitter traditionsenligt kungafamiljen, och givetvis väntas det bjuda på en hel del sitt-dansande! Av de kungliga barnbarnen är det bara prinsessan Estelle och prins Oscar på plats, som vanligt.

Kungafamiljen firar nationaldagen på Skansen
Kungafamiljen och Skansen sjunger Kungssången strax efter klockan 20:00 – eller?Foto: SVT

Men faktum är att något inte riktigt stämmer med bilderna som kablas ut i SVT nu – programmet är nämligen förinspelat, trots att det står "direkt" i det högra hörnet.

Sanningen är den att kungafamiljen satt på Skansen klockan 18:30, och när den sänds på tv har de lämnat för längesedan...

"Scenprogrammmet sker på Skansen kl 18.30–19.30, med sändning i SVT1 och SVT Play kl 20.00." skriver Skansen själva på sin hemsida.

Så avslutar kungafamiljen nationaldagsfirandet

Ja, nu pågår istället en nationaldagsmottagning på slottet, där kungaparet bjudit in representanter för regering och riksdag, och delar av den diplomatiska kåren och det officiella Sverige för en festlig middag.

Nationaldagen rundas av med tv-sänd tapto på Logården, som går att se på SVT, i samma sändning, vilket kommer vara direktsänt.

En härlig kväll väntar alltså – men det blir ingen uppvisning av galaklänningar, eftersom prinsessorna och drottningen bär sina Sverigedräkter.

Detta missar du givetvis inte bara för att du tittar på firandet på Skansen – Svensk Dam rapporterar från HELA kungafamiljens nationaldag!

Foto: TT/SVT

Annons