Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Bilderna på kung Harald – som vi aldrig trodde vi skulle få se

21 nov, 2023, 18:00 

Kung Harald har inga planer på att sakta ner.

Annons

Turerna har varit många och tummar har hållits för hans hälsa de senaste åren. Kung Harald har vid flera tillfällen vårdats på Rikshospitalet i Oslo och under 2021 genomgick han sin andra operation på fyra månader.

Så träffades kung Harald och drottning Sonja!Brand logo
Så träffades kung Harald och drottning Sonja!

Ingreppet gick bra. Läkarna lyckades åtgärda en avsliten sena över höger knä som orsakat kungen besvärlig bensmärta. Med stöd på sina kryckor kunde han sedan fortsätta sina kungliga uppgifter.

Sedan dess har Harald fortsatt haft besvär. Under ett statsbesök i Köpenhamn i somras hade han inte balansen med sig och föll på röda mattan, vilket ledde till att andra fick hjälpa honom upp.

Annons
Kung Harald
Kung Harald.

Kung Harald vägrar sakta ner

För drygt en månad sedan, den 22 oktober, drabbades han av corona för andra gången och tvingades ställa in sina uppdrag – och kronprins Haakon fick steppa upp för att fylla hans tomrum.

Men så fort sjukdomen lagt sig, symtomen försvunnit, såg Harald till att resa sig på benen och fortsätta utföra sina kungliga uppdrag på ett sätt som berättade för världen att plikten går före allt.

Chockar alla med nya uppdraget

De flesta hade kanske trott att det finns vissa uppdrag som Harald måste ducka efter alla vändor på sjukhuset, men nu har Norges kung återigen visat att det inte finns något som kan stoppa honom.

Annons

Förra veckan, iklädd militärkläder, besökte han norska kommunen Evenes flygstation för att få en mer detaljerad introduktion till hur norska försvarsmakten genomför sitt uppdrag i norr.

Och nu hyllas han stort i kommentarsfältet på norska kungahusets Instagram.

”Vilken kung vi har. Världens bästa. Alltid på jobb. Att alltid delta i det som är bäst för Norge”, skriver en person.

”Är mäkta imponerad över vår kung”, skriver en annan.

All respekt för vår kung, jag är verkligen imponerad”, skriver en tredje.

Foto: TT/Instagram

Annons