I år firar kungen 50 år på tronen, vilket ska firas stort.
Nyligen gästade hovets informationschef Margareta Thorgren Nyhetsmorgon i TV4 för att berätta om planerna inför firandet.
– Det här ska vara en folkfest! Och vi hoppas ju att det ska bli lite som i England under drottning Elizabeths jubileum förra året, att alla ska gå ut och fira, sa hon då.

I år firar kungen hela 50 år på tronen!
Foto: Karin Törnblom/TTBilderna från kungens uppväxt i Nyhetsmorgon: "En tragedi"
Att vi nu är framme vid detta stora jubileumsår har också inneburit att många journalister och tv-kanaler valt att fokusera lite extra på kungen och hans liv – genom olika dokumentärfilmer.
Journalisten Åsa Linderborg, som har intresserat sig av kungafamiljen i hela sitt liv, har skapat dokumentärserien "Kungen med två ansikten", som har premiär 1 februari på Kanal 5 och Discovery Plus.

Åsa Linderborgs nya dokumentärserie "Kungen med två ansikten" har premiär 1 februari.
Foto: TTPå lördagen gästade Åsa Linderborg Nyhetsmorgon och Jenny Strömstedt för att prata om just den nya dokumentären.
I programmet tar man upp ett klipp ur dokumentären som handlar om hur man hanterade kungens dyslexi när han var barn – och hur han nekades hjälp och istället stämplades som "svagbegåvad" som 14-åring.

På grund av bristande kunskap kring dyslexi fick kungen inte rätt hjälp i skolan.
Foto: Bengt Almquist/DN/TT– När en sådan här stämpel är satt så är det ju väldigt svårt att få bort den, och jag tycker det är sådan barnmisshandel helt enkelt, även om man var okunnig om dyslexi på den tiden, säger Åsa Linderborg och fortsätter:
– Därför är det så kul att kunna berätta att man gjorde ju ett intelligenstest när kungen skulle in i militärtjänst och det visade sig att han var över medel.
Åsa Linderborg ser det som "en tragedi" att kungen tvingades gå igenom detta som barn och fick en sådan orättvis stämpel.

Åsa Linderborg beskriver behandlingen av kungen som "barnmisshandel".
Foto: Skärmdump TV4