Bilderna på kungen och drottning Silvia avslöjar sanningen om relationen

sanningen om relationen mellan kungen och drottning silvia

Kungaparet har varit gifta i 44 år. De delar ett gemensamt liv som få kan känna igen sig i. Men hur är deras relationen egentligen? Bilderna avslöjar sanningen!
Titta – är du längre än kungafamiljen?
Slå på ljud

Kungliga arbetskollegor – men också man och hustru. Det svenska kungaparet lever ett annorlunda liv, på många olika sätt. De jobbar tillsammans dagligen för att symbolisera Sverige och skapa goda relationer med andra länder. Samtidigt har de ett gemensamt privatliv som består av glädje och sorg, barn och barnbarn.

Vi har tittat närmare på några bilder på kungaparet och de visar att kungaparet har tydliga knep för att få relationen att fungera. De beter sig på ett sätt när de framträder i sina officiella roller och på ett helt annat när de är lediga.

LÄS MER: Victorias oro – efter kungens besked

Bilderna visar kungens relationen till drottning Silvia

När kungen och drottningen vet att de blir fotograferade håller de alltid att visst avstånd till varandra. Den generation kungligheter som kungaparet tillhör är inte mycket för öppna kärleksgester och när de tar i varandra handlar det ofta om att gå armkrok. Officiellt och helt i enighet med de kungliga koderna.

kungen och drottning silvia på slottet

Kungen och drottningen går ofta armkrok vid officiella tillställningar.

Om kameran dock smattrar till när de inte är beredda kan det dock hända att små kärleksgester hamnar på bild. Så var det till exempel under Svenska akademiens högtidssammankomst förra året. När kungaparet klev in i Börshuset, för att sätta sig på sina platser, var det ingen officiell fotografering som ägde rum. Däremot passade fotograferna på att ta några bilder på dem ändå. Och tittar man riktigt noga kan man minsann sa att kungen har fattat sin hustrus hand!

kungen drottning silvia svenska akademiens högtidssammankomst 2019

Nämen! Det är inte ofta vi ser kungaparet hålla varandra i handen.

Victoria, Carl Philip och Madeleine håller inte alls lika hårt på de kungliga koderna och anpassar inte sitt kroppsråk efter kamerorna på samma sätt. De rör ofta vid sina partners – oavsett om sammanhanget är officiellt eller inte. En tydlig skillnad mellan generationerna, med andra ord.

LÄS MER: Extrema åtgärden – för att skydda drottning Silvia

Foto: TT