Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Bilderna på Mary sprids utomlands – i tårar under semestern med Frederik

22 dec, 2023, 13:30 
Louise Wibergh Lenti

Bilderna har fått utländsk press att undra hur kronprinsessan Mary mår.

Annons
Så träffades Mary och Frederik!Brand logo
Så träffades Mary och Frederik!

Det har varit en tuff höst för det danska kungahuset. Otrohetsryktena rörande kronprins Frederik och modellen Genoveva Casanova har gjort att kronprinsens relation med kronprinsessan Mary nu granskas under lupp.

Frågorna avlöser varandra

I början av december reste danska kronprinsessan Mary och tvillingarna Vincent och Josephine till Australien för att få lite ledighet och hälsa på släktingar. Där passade de även på att bestiga Sydney Harbour Bridge – en klättring som gjorde att de kunde se ut över hela staden inklusive det ikoniska operahuset. Vilken härlig upplevelse att få dela tillsammans!

Annons

Samtidigt befann sig Frederik hemma i Danmark och sågs tända det andra adventsljuset själv. För många blev det här en tydlig markering att det inte stod rätt till i familjen och spekulationerna tätnade.

Tätt därefter reste Mary och barnen vidare till Nya Zeeland där de återförenades med kronprins Frederik och dottern Isabella. Det uppfattades som en klart förtydligande från familjens sida att de trots allt stod enade tillsammans.

Efter några veckor tillsammans med familj och vänner dök det däremot plötsligt upp en serie bilder som återigen fångat intresset hos utländsk media.

Bilden som väckt frågor

Det var i torsdags som Mary, Frederik och barnen sågs vid flygplatsen i Queenstown för att stiga på ett flyg till australienska Brisbane. Detta rapporterar danska Se og Hør.

Annons

På bilderna kan man se hur Mary kramar hejdå till en av sina vänner och, enligt Daily Mail och andra utländska tidningar, torkar en tår.

Kronprinsessan Mary i tårar
Mary och familjen säger hejdå till vännerna vid flygplatsen i Nya Zeeland.

Det här har tolkats som att det varit extra svårt för Mary att ta farväl av sina vänner då hon sägs uppleva sig väldigt ensam just nu.

Mary bär solglasögon på samtliga bilder så det är svårt att avgöra om det är en tår, skräp eller pollen som stör i ögat.

Mary och Frederik
Mary samtalar med en av vännerna och Frederik verkade vara vid strålande humör och fick sin omgivning att skratta gott.

Foto: TT

Annons