Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilderna på Silvia som SVT vägrar visa – verkliga anledningen bakom beslutet

18 aug, 2023, 05:30 

SVT har fattat ett beslut om att inte sända den kungliga händelsen.

Annons
Skåningarna hyllar kungen – och Silvia!Brand logo
Skåningarna hyllar kungen – och Silvia!

2023 är verkligen ett år fyllt av många kungliga firanden.

Bland annat firar Sverige 500-årsjubileet av kungavalet Gustav Vasa, kungens 50 år på tronen, drottning Silvias 80-årsdag och prins Daniels 50-årsdag.

En hel del festligheter för vår kära kungafamilj, med andra ord!

Från vänster prins Daniel, kronprinsessan Victoria, prins Oscar, prinsessan Estelle, kung Carl Gustaf, drottning Silvia, prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill har anlänt till Borgholms slottsruin för Victoriakonserten och det fortsatta firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland.
2023 bjuder på många kungliga firanden.

Bilderna på drottning Silvia som SVT vägrar visa

Under fredagen hålls en jubileumsafton på Gripsholms slott i Mariefred med anledning av 500-årsjubileet av Gustav Vasa, där en hel del kända gäster kommer uppträda – däribland Lisa Nilsson, Lena Philipsson och Richard Söderberg.

Annons

Enligt den officiella kungliga kalendern kommer även kungen och drottning Silvia närvara vid festligheterna – och det är inte helt omöjligt att fler medlemmar av kungafamiljen dyker upp, eftersom det är en sådan stor och pampig tillställning.

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf i samband med firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Sollidens slott på Öland.
Under fredagen ska kungen och Silvia på fest!

I vanliga fall brukar SVT vara på plats och sända stora kungliga evenemang så som detta, men i år blir det annorlunda.

I ett mejl till Svensk Dam förklarar Per Rådelius, evenemangsansvarig och exekutiv producent för SVT Nöje, anledningen till att man valt att inte sända konserten på Gripsholms slott.

"Vi gör väldigt mycket kungligt och historia detta år, men konserten på Gripsholm gör vi inte. Vi har tyvärr inte resurser att göra allt", skriver han.

Det är helt enkelt en budgetfråga. Svensk Damtidning kommer däremot vara på plats under fredagen för att live-uppdatera kring allt som händer under firandet!

Annons