Bilderna på Victoria sprids – väcker reaktioner internationellt: ”Wow!”

Bilderna på Victoria sprids – väcker reaktioner internationellt: ”Wow!”

Victoria väcker reaktioner med sitt vågade val.

Vid det här laget finns det nog ingen som missat att notera att vår kronprinsessa är en modedrottning av rang, gång på gång lyckas hon pricka in helt rätt outfits för varje tillfälle. Ibland är det strikt business som gäller med välskräddade kostymer, ofta i kreativa färger och mönster, ibland är det mer proper och klassisk stil men så finns det också de gångerna som hon verkligen får ta ut svängarna.

SE FILMEN: Kungafamiljen anländer till Polarprisgalan – och de strålar!
0:24

Efter reklamen: SE FILMEN: Kungafamiljen anländer till Polarprisgalan – och de strålar!

(0:24)

Slå på ljud

Ett sånt tillfälle brukar vara Polarprisgalan, där kungafamiljen alltid är en del av prisutdelningen och därmed går på röda mattan. Vi har sett henne bära den ena spektakulära klänningen efter den andra, vem kan till exempel glömma bort den puderrosa tylldrömmen designad av Selam Fessahaye som hon bar 2019? Det är en numera ikonisk klänning i Victorias modearkiv.

Det här året valde hon en liknande linje. Ut på mattan kliver Victoria iklädd en neongul tyllskapelse med volanger och asymmetriskt axelparti. Den här gången var designen signerad H&M i en kollektion från 2022.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till Polarpriset 2019 som delades ut på Grand Hôtel i Stockholm på tisdagen.

Christine Olsson/TT

Valet var helt klart tänkt att stjäla showen och som hon lyckades!

Ingen kunde slita blickarna från Victoria och klänningen hyllades i sociala medier, men fick även en del kritik för att vara för spektakulär.

I Norge har man också reagerat på Victorias val.

Victoria bar en klänning från H&M på årets Polarpris!

Charlotte Brunzell/TT

– Wow, vilken eyecatcher till klänning! Gul är kul heter det ju och jag måste säga att här passar det bättre än någonsin tidigare. Jag älskar när de kungliga väljer lite mindre konservativa plagg, och det är ju den här klänningen i allra högsta grad. Dessutom tummen upp för att hon väljer svenskt! säger Se og Hörs kungliga reporter Caroline Vagle till Dagbladet.