Bilderna väcker frågor – därför saknades prins Alexander

Prins Alexander fyller år!
När Gabriels rastplats invigdes förra veckan saknades storebror Alexander, vi har förklaringen!
Annons

Förra veckan var prins Gabriel på sitt första “uppdrag”, när han fick inviga sin rastplats i Säterdalens naturreservat i Dalarna, en repris på storebror Alexanders dopgåva i Nynäs naturreservat, som även den invigdes av prinsen i fråga. Gabriel är ju hertig av Dalarna, och Alexander hertig av Södermanland så det hade knappast gått att hitta en bättre dopgåva.

Annons

Men precis som Gabriel fick stanna hemma när Alexanders rastplats invigdes saknades Alexander nu när det bar lillebrorsans tur. Enligt Svensk Damtidnings hovreporter Helena Wiklund finns det en naturlig anledning, det var helt enkelt Gabriels tur att uppmärksamma en bit av svensk kultur, och han skulle inte behöva dela rampljuset med sin storebror.

Annons

Carl Philip reste iväg på eget håll

Bara ett par dagar efter invigningen for Carl Philip till Eskilstuna på racingtävling, och då var det naturligt för Sofia att ta med sig barnen till sina föräldrar.

– Ja, enligt våra uppgifter tillbringade prinsessan Sofia helgen hos sin mamma Marie och pappa Erik i Älvdalen. Det här besöket var ju på torsdagen och från fredagen och till söndagen skulle prins Carl Philip tävla i Eskilstuna. Säterdalen ligger dessutom halvvägs mellan Stockholm och Älvdalen, så Sofia hade ju inte alls långt “hem” , säger Helena Wiklund.
Prinsessan Sofia i Dalarna i veckan som gick, tillsammans med prins Carl Philip och prins Gabriel..
Det var full fart på prins Gabriel när hans rastplats invigdes i Dalarna!

Uppmärksammades med egen rastplats i hertigdömet

Carl Philip och Sofia har engagerat sig i att svenskarna ska upptäcka alla fantastiska kultur och naturpärlor som finns runt om i landet, så att båda sönerna har ”fått” varsitt naturreservat går hand i hand med deras budskap. Så här beskrivs prins Gabriels rastplats på Säter kommuns hemsida:
Annons
Prinsessan Sofia och prins Alexander
Prins Alexander fick inte följa med – den här gången!

”Rastplatsen i Säterdalen är en del av den dopgåva Hertigen av Dalarna mottog av dalfolket när han döptes 2017. Dopgåvan består även av Prins Gabriels skidspår, ett skidspår för barn i Koppångens naturreservat i Orsa.

Prins Gabriels rastplats i Säterdalens naturreservat och Prins Gabriels skidspår i Koppångens naturreservat är fina utflyktsmål för både stora och små besökare. Rastplatsen i Säterdalen når man via en tillgänglighetsanpassad led som börjar vid bron som ligger vid parkens fäbod och väl framme kan man slå sig ner, äta matsäck och grilla. I Koppångens naturreservat kommer det varje år gå att åka i ett härligt, lagom långt, skidspår för barn.”

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

14 kommentarer till “Bilderna väcker frågor – därför saknades prins Alexander”

 1. ancibergfeldt skriver: 7 september, 2020

  Delad glädje, är dubbel glädje.
  Larvigt att inte ta med Alexander.


 2. josefin skriver: 7 september, 2020

  han fick vänta i bilen – enligt annan artikel tog Sofia gossarna o àkte o hälsade pà föräldrarna efteràt sà nog var Acke nàgonstans i närheten.


  1. Bea skriver: 7 september, 2020

   Josefin,
   Sviker minnet igen ? jobbigt.
   Alexander var namnet.

   ancibergfeldt,
   Klart att bada barnen var med mor och far. De var bara inte med pa samma bilder.


  2. josefin skriver: 8 september, 2020

   Lol, nej Bea minnet ár pà topp. Nyligen framgick tydligt att den lille prinsen har ett smeknamn, som de flesta Stureplanshángare. Sandy är dock en flicka i Grease (musikal o film pà sin tid som Du säkert minns), sà det var ju inte sà lyckat val, tycker jag. fast Du kan ha rátt, barnet ifràga ser ut som en flicka….sà kanske Sandy var váldigt passade trots allt…Skönt dock att HKHprefixet inte ska med.


 3. PernillaA skriver: 7 september, 2020

  Tycker att det är bra att han inte var med.
  Annars blir det puss och kram familjeutflykt a la Victoria


 4. Sonja Nordstrand skriver: 7 september, 2020

  Vilket vackert barn. Ett tjockt glänsande hårsvall precis som mamma prinsessan Sofia. Skulpturerat ansiktsdrag. Stora ögon blå som himlen. Vackraste barnet i kungahuset. Så lik sin Pappa.


  1. charlotte skriver: 7 september, 2020

   Håller med dig. Jag tyckte redan vid Alexanders dop att han hade något speciellt och satt i knäet och tittade så coolt ut över församlingen.


 5. Eva H. skriver: 7 september, 2020

  Är det inte för mkt exponering av barnen, så är det för lite och orättvist ! Inte lätt att vara kunglighet i offentligheten .


 6. Brodern skriver: 7 september, 2020

  Prins Alexander det vackraste barnet som fötts i Kungahuset. Profilen utmejslad som en grekisk gud. Så petit, som sin vackra mor, Prinsessa Sofia.


  1. Bror skriver: 8 september, 2020

   Så kan bara den sanne sadisten formulera sig.
   Vilken annan normalt funtad person som helst hade hejdat sig inför detta, att låta ett barn, kungligt eller ej, tjäna som slagträ i en redan på förhand dålig sak.


 7. Lotta skriver: 7 september, 2020

  Ska dessa barn stå i rampljuset? De är inte HKH längre. Låt dessa barn få en vanlig uppväxt. De kommer inte ha någon plats i kungahuset.


 8. Bea skriver: 7 september, 2020

  Fina bilder bade tidigare och nytagna.


 9. Fundersam skriver: 9 september, 2020

  Vad håller C P på med. Har inte HAN fattat att frun får dämpar ner sig och hålla barnen utanför media. Vad vill de uppnå med alla skriverier.


 10. Daga skriver: 9 september, 2020

  Bror 👍


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar