Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Bilderna väcker frågor – därför saknades prins Alexander

Prins Alexander fyller år!

När Gabriels rastplats invigdes förra veckan saknades storebror Alexander, vi har förklaringen!
Fina prins Gabriel! Här är dina första år i bilder
Slå på ljud

Förra veckan var prins Gabriel på sitt första “uppdrag”, när han fick inviga sin rastplats i Säterdalens naturreservat i Dalarna, en repris på storebror Alexanders dopgåva i Nynäs naturreservat, som även den invigdes av prinsen i fråga. Gabriel är ju hertig av Dalarna, och Alexander hertig av Södermanland så det hade knappast gått att hitta en bättre dopgåva.

Men precis som Gabriel fick stanna hemma när Alexanders rastplats invigdes saknades Alexander nu när det bar lillebrorsans tur. Enligt Svensk Damtidnings hovreporter Helena Wiklund finns det en naturlig anledning, det var helt enkelt Gabriels tur att uppmärksamma en bit av svensk kultur, och han skulle inte behöva dela rampljuset med sin storebror.

Carl Philip reste iväg på eget håll

Bara ett par dagar efter invigningen for Carl Philip till Eskilstuna på racingtävling, och då var det naturligt för Sofia att ta med sig barnen till sina föräldrar.

Prinsessan Sofia i Dalarna i veckan som gick, tillsammans med prins Carl Philip och prins Gabriel..

Det var full fart på prins Gabriel när hans rastplats invigdes i Dalarna!

– Ja, enligt våra uppgifter tillbringade prinsessan Sofia helgen hos sin mamma Marie och pappa Erik i Älvdalen. Det här besöket var ju på torsdagen och från fredagen och till söndagen skulle prins Carl Philip tävla i Eskilstuna. Säterdalen ligger dessutom halvvägs mellan Stockholm och Älvdalen, så Sofia hade ju inte alls långt “hem” , säger Helena Wiklund.
Prinsessan Sofia och prins Alexander

Prins Alexander fick inte följa med – den här gången!

Uppmärksammades med egen rastplats i hertigdömet

Carl Philip och Sofia har engagerat sig i att svenskarna ska upptäcka alla fantastiska kultur och naturpärlor som finns runt om i landet, så att båda sönerna har ”fått” varsitt naturreservat går hand i hand med deras budskap. Så här beskrivs prins Gabriels rastplats på Säter kommuns hemsida:

”Rastplatsen i Säterdalen är en del av den dopgåva Hertigen av Dalarna mottog av dalfolket när han döptes 2017. Dopgåvan består även av Prins Gabriels skidspår, ett skidspår för barn i Koppångens naturreservat i Orsa.

Prins Gabriels rastplats i Säterdalens naturreservat och Prins Gabriels skidspår i Koppångens naturreservat är fina utflyktsmål för både stora och små besökare. Rastplatsen i Säterdalen når man via en tillgänglighetsanpassad led som börjar vid bron som ligger vid parkens fäbod och väl framme kan man slå sig ner, äta matsäck och grilla. I Koppångens naturreservat kommer det varje år gå att åka i ett härligt, lagom långt, skidspår för barn.”