Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilderna väcker frågor – därför saknades prins Alexander

06 sep, 2020, 17:00 
Prins Alexander fyller år!
När Gabriels rastplats invigdes förra veckan saknades storebror Alexander, vi har förklaringen!
Annons
Fina prins Gabriel! Här är dina första år i bilderBrand logo
Fina prins Gabriel! Här är dina första år i bilder

Förra veckan var prins Gabriel på sitt första “uppdrag”, när han fick inviga sin rastplats i Säterdalens naturreservat i Dalarna, en repris på storebror Alexanders dopgåva i Nynäs naturreservat, som även den invigdes av prinsen i fråga. Gabriel är ju hertig av Dalarna, och Alexander hertig av Södermanland så det hade knappast gått att hitta en bättre dopgåva.

Men precis som Gabriel fick stanna hemma när Alexanders rastplats invigdes saknades Alexander nu när det bar lillebrorsans tur. Enligt Svensk Damtidnings hovreporter Helena Wiklund finns det en naturlig anledning, det var helt enkelt Gabriels tur att uppmärksamma en bit av svensk kultur, och han skulle inte behöva dela rampljuset med sin storebror.

Carl Philip reste iväg på eget håll

Bara ett par dagar efter invigningen for Carl Philip till Eskilstuna på racingtävling, och då var det naturligt för Sofia att ta med sig barnen till sina föräldrar.

Prinsessan Sofia i Dalarna i veckan som gick, tillsammans med prins Carl Philip och prins Gabriel..
Det var full fart på prins Gabriel när hans rastplats invigdes i Dalarna!
Prinsessan Sofia och prins Alexander
Prins Alexander fick inte följa med – den här gången!

Uppmärksammades med egen rastplats i hertigdömet

”Rastplatsen i Säterdalen är en del av den dopgåva Hertigen av Dalarna mottog av dalfolket när han döptes 2017. Dopgåvan består även av Prins Gabriels skidspår, ett skidspår för barn i Koppångens naturreservat i Orsa.

Prins Gabriels rastplats i Säterdalens naturreservat och Prins Gabriels skidspår i Koppångens naturreservat är fina utflyktsmål för både stora och små besökare. Rastplatsen i Säterdalen når man via en tillgänglighetsanpassad led som börjar vid bron som ligger vid parkens fäbod och väl framme kan man slå sig ner, äta matsäck och grilla. I Koppångens naturreservat kommer det varje år gå att åka i ett härligt, lagom långt, skidspår för barn.”

 

Annons