Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilderna visar – prins Daniels beteende sticker ut: "Förvillande lik..."

25 maj, 2023, 05:30 

Prins Daniels liv har förändrats helt.

Annons
Prins Daniels 7 svåra år – Victorias okända kampBrand logo
Prins Daniels 7 svåra år – Victorias okända kamp

Prins Daniel levde ett helt vanligt liv innan han träffade Sveriges kronprinsessa – och dessutom råkade bli förälskad i henne.

Ja, Daniel Westling från Ockelbo hade nog inga planer på att bli prins under de första 30 åren av hans liv, men idag har det varit hans vardag i snart 13 år.

Och vi är alla överens om att han sköter den rollen galant! Det är tydligt att svenska folket känner en varm kärlek till prinsen.

Kronprinsessan Victoria, prins Oscar, prins Daniel och prins Alexander vid firandet av kung Carl Gustafs födelsedag på Stockholms slott. Stockholm 2023
Daniel är en fantastisk prins, make och pappa!

Bilderna visar – prins Daniels beteende sticker ut: "Förvillande lik..."

Men då och då påminns vi om att Daniel ju faktiskt inte vuxit upp inom kungahuset – med alla dess oskrivna regler och etiketter, till skillnad från sin hustru.

Annons

Kronprinsessan Victoria har i hela sitt liv förberett sig på att hon en dag ska bli Sveriges monark – och är därmed ett riktigt superproffs i alla offentliga sammanhang.

Kronprinsessan Victoria fyller 18 år. Kronprinsessan håller tal under en ceremoni i Rikssalen på Stockholms slott. Kronprinsessan Victorias 18-årsdag 1995
Victoria har gått "prinsesskola" sedan barnsben.

Detta märks tydligt på många olika sätt. Victoria ser exempelvis alltid väldigt trygg och avslappnad ut i sociala sammanhang – vare sig hon besöker en skola eller närvarar vid en pampig galamiddag.

Annons

Det har under senare år även blivit väldigt tydligt att även Daniel har gått någon slags prinsskola under det senaste decenniet. Även han framstår nämligen som otroligt avslappnad i officiella sammanhang nu för tiden.

Kronprinsessparet Victoria och Daniel i Västerås i samband med firandet av Rudbeckianska gymnasiet 400 år i Västerås.
Vårt fina kronprinsesspar är verkligen ett fantastiskt team!

I en ny kolumn i Aftonbladet beskriver Jan Guillou prinsen som "den enda nu levande svensk som tveklöst begått klassresa".

"Prins Daniel förflyttades onekligen från medelklassen i Ockelbo till översta överklassen i Stockholm. Efter åratal av drill i klädstil, bordsskick, fin konversation och måttfullt uppträdande är han nu förvillande lik en överklassperson. Men han är undantaget", skriver han.

Annons