Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilderna visar – så tvingas Madeleine ta hjälp med barnen när Chris O'Neill inte kunde

06 dec, 2023, 10:10 
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine får med hjälp med barnen, visar nya bilder.

Annons

Prinsessan Madeleine är inte bara en verksam kunglighet med flera olika åtaganden – hon är också en trebarnsmamma. Men Madeleine vill själv inte använda sig av extern hjälp. Det är vanligt i hennes kretsar med barnflickor och barnpassare av olika slag. I rika Pinecrest, där hon och Chris O'Neill bor, är det troligen regel snarare än undantag.

Johan T Lindwall: ”Madeleine och Chris smått desperata”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Madeleine och Chris smått desperata”

Prinsessan Madeleine tvingas ta hjälp med barnen

Det här är dock inte Madeleine helt bekväm med, för egen del.

– Ja, vi fick förståelse för det speciella jobb som mamma och pappa har, och vi hade bra barnflickor. Men det är något jag har tagit med mig och ett skäl till att jag vill tillbringa mycket tid med mina barn. Chris tycker ibland att jag ska överlåta vissa saker till en nanny, säger Madeleine till journalisten Ingrid Thörnquist i boken Yrke: drottning.

Annons

– Men nej, jag vill vara den som tar hand om mina barn. Jag saknade det själv, och jag tror att det gäller min syster och bror också, de är väldigt hands-on med sina barn. Även som drottning kommer min syster att hålla hårt på att vara nära sina ungar och engagera sig i deras utveckling och aktiviteter, det kommer hon inte att tumma på.

Men ibland måste till och med en så principfast kvinna som Madeleine ta hjälp. Så var det när prinsessan tog med sina två döttrar, prinsessan Leonore och prinsessan Adrienne, till svenska kyrkan i Fort Lauderdale. Chris var inte på plats.

Madeleines fråga: "Går det bra?"

På kyrkans livesändning på Facebook ser man att en kvinna anställd på svenska konsulatet tar Leonore i handen och leder henne fram till bänkraderna längst fram, medan Madeleine ansvarar för Adrienne.

Prinsessan Madeleine

– Går det bra? frågar Madeleine kvinnan.

Madeleine kramar därefter om Gerd Persson, ordförande i kyrkorådet och nära vän med prinsessan.

Prästen Jonas von Beetzen skickade en speciell hälsning till kungligheterna i början av sin predikan.

– Det är en stor glädje att få samlas med er alla här i dag för att få fira första advent. Och ett särskilt välkomnande vill vi ge till hennes majestät prinsessan Madeleine och dina döttrar, säger Jonas i klippet.

Annons