Bildextra! De kungliga barnen charmade alla på dopet

Bildextra! De kungliga barnen charmade alla på dopet
Kungabarnen charmade alla på Gabriels dop idag.
Annons

Ingen som såg lillprins Gabriels dop tidigare idag kan ha undgått de kungliga barnen – de gjorde helt enkelt succé! Oscar som satt lugnt och stilla hos mamma kronprinsessan Victoria och pappa prins Daniel under hela tillställningen, Alexander som hade svårare att sitta still, Estelle som fick äran att hjälpa till under dopet och Gabriel som gav ifrån sig ett par skrik när mamma Sofia bar in honom i kyrkan.

Annons

Här är de kungliga barnen på dopet!

Annons

Foto: IBL, TT, Stella Pictures

ANNONS

Utvalda favoriter i Svensk Damtidnings shop!

Låga priser – snabba leveranser – fri retur


Guldpläterat armband Bisou, finns i barn- och vuxenstorlek
Nu kan du bära samma armband som Kronprinsessan Victoria har hemma i sitt smyckeskrin! Detta vackra armband från svenska märket Bisou har tagits fram för att hylla vår Kronprinsessa Victoria på hennes 40-årsdag, och gavs också till henne som gåva på födelsedagen. Armbandet finns i två storlekar och passar perfekt att matcha mor och dotter. Armbandet är guldpläterat och har fem berlocker. Symbolerna som pryder armbandet är; måne, fyrklöver, krona, hjärta och stjärna. Armbandet kommer i en vacker ask i en syrenlila färg med en insida av lyxig sammet.

Gå till shoppen

Kunglig kalender 2018
2018 – ännu ett kungligt år med guldkant! Svensk Damtidnings kungliga kalender bjuder på härliga bilder från den svenska kungafamiljens vardag och fest. Ge dig själv en gåva – eller köp kalendern till någon du tycker om. Den går inte att köpa i butik!

Gå till shoppen

Ljuslykta i mässing Miccis House
Denna underbart söta krona fungerar lika bra som ljuslykta som kruka och förgyller vilket dukat bord eller fönsterbräde som helst. Perfekt för exempelvis mindre blommor eller blockljus samt värmeljus. Den är gjord helt i solid mässing och kommer från det svenska märket Miccis House.

Gå till shoppen

Undertallrik guldfärgad 2-pack
Är du trött på dina gamla flottiga tabletter och drömmer om något mer flärdfullt till dukningarna i jul och nyår? Då har vi de perfekta undertallrikarna till dig! Och när du inte använder dom som tabletter så fungerar de lika bra som fina uppläggningsfat till frukt eller varför inte som ljusfat? Dessa vackra guldfärgade undertallrikar är en stilfull prydnad på det dukade bordet och gör middagen till en mycket trevlig tillställning! Duka fint med de festliga kuverttallrikarna under dina vanliga mattallrikar.

Gå till shoppen

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

33 kommentarer till “Bildextra! De kungliga barnen charmade alla på dopet”

 1. Marguerithe skriver: 2 december, 2017

  Alexander är så charmig och förstår redan att vinka till publiken.


  1. Helene skriver: 4 december, 2017

   Marguerithe, så fantastiska föräldrar den lille Alexander har. Föräldrar som förstår att de är ”över oss fotfolk” så att de lär sina mycket små barn att vinka till oss, då blir vi så glada ock tacksamma.


 2. Ingrid Lindell skriver: 2 december, 2017

  Estelle var bäst klädd på dopet, underbar kombination av den gråa klänningen och den röda koftan.


 3. m skriver: 2 december, 2017

  Lugnt och stilla i mammas knä?, vem som helst kunde väl se hur otroligt ledsen han var i situationen….


 4. eva skriver: 2 december, 2017

  Varför är inte Carl Philip på Friends Arena och delar ut priset i hans tävling? Verkar inte seriöst alls!


  1. Kerstin Bergström skriver: 4 december, 2017

   svar t.eva2 dec.2017 kl.17:37 Han var nog hemma o packa.Om du läser på kalendern på hovets hemsida ser att han ska vara i Hongkong med svensk näringsliv o han får väl räkna med 1 dag flygtid.


 5. EllaBellaBingo skriver: 2 december, 2017

  Det här liknade mer en nationaldag på Skansen än ett barndop. Bära folkdräkt på ett dop är verkligen ingen höjdare men man får uppmärksamhet! och det var det hon också var ute efter. Viktorias helröda uppenbarelse visar att hon tar julmånaden på allvar, men jag är enig med en av dessa s k modeexperter som tyckte att hon såg ut som en tomtemor – det gjorde hon. Hade kjolen påmint mer om den eleganta överdelen hon bar så hade hon varit tjusig, men det var mer en mormor som Viktoria ville likna.


  1. Malin skriver: 4 december, 2017

   Folkdräkt räknas som högtidsdräkt och passar absolut i dopsammanhang. Själv har jag burit folkdräkt på såväl mina barns dop, min brors bröllop och min farmors begravning. Sen med Dalarna som Gabriels hertigdöme och Sofias uppväxt i Älvdalen var det knappast ett dåligt val. Då är det väl betydligt mer opassande att bära svindyr päls från nyfödda lamm….


  2. Eva H. skriver: 4 december, 2017

   Tack Malin för de kloka orden ! Folkdräkt är ALDRIG fel. Dessutom är den snyggares än Sverigedräkten som de kungliga damerna bär på Nationaldagen, och då med skyhöga klackar!!
   Persian är det absolut vidrigast man kan ha i pälsväg.


  3. Sofia skriver: 4 december, 2017

   Malin och Eva H, kan bara haka på er!
   Folkdräkt är ALDRIG fel, vare sig det är skolavslutning, nationaldag,dop,bröllop eller begravning. En komplett högtidsdräkt kan man absolut inte skämmas över. Tycker prinsessan ska ha ett stort plus för att hon värnade om just denna traditionen vid dopet. Och inte bar svindyr lammpäls….


  4. Marguerithe skriver: 4 december, 2017

   Malin.
   Bra skrivet! Folkdräkt är högtidsdräkt och de som inte förstår det kan vi inte hjälpa. Sofia gjorde så rätt här.


 6. Irena skriver: 2 december, 2017

  Även om jag älskar Sofias älvdalska tilltag (Lena Willemark, vilken sångerska!) och att se de ljuvliga barnen (dopets behållning förutom musiken som får tiotals plus)måste jag vila min sakframställan här genom att påpeka Victorias dräkt som tillochmed ställde älvdalsdräkten i skuggan…


 7. caterine skriver: 2 december, 2017

  Victoria måste ha jobbigt att bära lille gossen hela tiden. Varför låter hon inte Daniel bära? Gossen är väl ganska tung vid det här laget.


 8. Sus skriver: 3 december, 2017

  Mår Oscar bra?


 9. Allegra skriver: 3 december, 2017

  Den livlige Alexander är raka motsatsen till den alltid märkligt stillsamme Oscar -hans enorma allvar kontrasterar också med livliga Estelle


 10. Fia Andersson skriver: 4 december, 2017

  Undrar varför oscar alltid blir buren??


 11. jytte skriver: 4 december, 2017

  vilka gräsliga kläder vicktoria och Madde hade, vickan ser ut som en 80 åring. fina vackra Sofia var som alltid perfekt och vackert klädd


 12. Elisabeth Aronsson skriver: 4 december, 2017

  Ja det är inte lätt att vara kungens barnbarn, Leonore är för vild henne kan man inte ha i möblerade rum, Oscar är för allvarlig och stillsam. Jag tror att alla barnbarnen är likadana som andra barn ibland livliga ibland lugna och jag tycker att alla är söta och verkar välmående!!


  1. Julia Dahlgren skriver: 4 december, 2017

   Bra skrivet.


  2. m skriver: 4 december, 2017

   Men du får trösta dig med att när lille Alexander springer omkring bland kyrkbänkarna så anses det bara vara sååå charmigt….


 13. HMA skriver: 4 december, 2017

  Victoria var vansinnigt elegant i sin röda dräkt, som flirtade med Diors 50-tals ”new look” och som passade henne perfekt!
  Mycket snyggare än Madeleines dyra Valentino-kläder i mina ögon.
  Silvia elegant som alltid- kul med glittret i floret!
  Och en folkdräkt är väl aldrig fel i detta sammanhang- högtidsdräkt som det är..


 14. ellinor blomquist skriver: 4 december, 2017

  Oscar gick in i kyrkan-höll sin mamma så kärt i handen.


  1. m skriver: 4 december, 2017

   …rödgråten… 🙁


 15. Gneta skriver: 4 december, 2017

  faktum är – att bära folkdräkt är alltid rätt – Det är just en klädesplagg man kan bara i princip i alla situationer precis som nämns ovan.
  Tycker det var ett av de mest positiva inslagen på dopet att P. Sofia bar folkdräkt och sydd av äldre släktingar på 50-talet


 16. Blinka skriver: 4 december, 2017

  När Estelle var liten så skojade föräldrarna med henne och lärde henne vinka och kasta slängkyssar. Nu såg vi Carl Philip lära Alexander vinka, men Oskar ingenting. Skoja och lek med honom också, så behöver det inte bli så allvarligt och lite skrämmande.


 17. Pallesen skriver: 4 december, 2017

  Må vel sige, at den lille Alexander gav dagens herligste og sødeste oplevelse, da han vinkede smilende til alle udenfor kirken, han er sååå jättegullig !
  Og nu har lillebror Gabriel fået samme fine titel: HKH prins av Sverige!
  Lidt mærkeligt, at med et ‘för Sverige i tiden’ (2017) og hvor man kaldes ‘hen’… stadigvæk gør alle Kong CG’s børnebørn til HKH !
  I det ultra konservative britiske kongehus, vil Harry og Meghans børn få titlerne Lord og Lady, ingen HKH til dem. I flere andre kongehuse er man også forlængst gået væk fra, at gøre andre end tronfølgerens børn til HKH’er! Men foreløbig har Sverige altså fået 6 kongelige børn og nummer 7 er på vej! Snart er Sverige landet med flest HKH prins og prinsesser !


  1. Desirée skriver: 4 december, 2017

   Ja, det är verkligen konstigt men det står tydligen i lagen att det ska vara så. Maddes barn och CPs barn måste naturligtvis skaffa sig utbildning och försörja sig själva som vuxna. Deras barn i sin tur kommer inte att får titlar. Kungliga hertigtitlar ärvs inte i Sverige.


 18. gunda skriver: 4 december, 2017

  I Norge er det helt vanlig at hvis man har bunad (folkdrakt) benyttes den til barnedåp av moren og øvrige familie. Det fineste plagget som finnes.
  Synes også det er rart at ikke Daniel bærer på Oscar, og snart ønsker jeg å se ham le og smile. ER nok en liten tenker, men likevel de fleste barn smiler til søsken og andre barn.


 19. Regina Lindholm skriver: 4 december, 2017

  Estelle var precis lika allvarlig som Oscar när hon var yngre. Hur har ni lyckats glömma det?


  1. Helena skriver: 4 december, 2017

   Victoria har själv sagt att barnen är helt olika och det märks.


 20. Lotta skriver: 4 december, 2017

  Alexander ser härligt friskt och robust svensk ut. Jag tror han liknar sin morfar.


 21. Annchristine Bergfeldt skriver: 5 december, 2017

  Fint dop, men varför glömdes Gabriel?
  Han var ju huvudpersonen.

  Dålig bakgrund vid familjebilderna,
  Rörig hur tänkte Erika?


 22. Annchristine Bergfeldt skriver: 6 december, 2017

  Dopklänning var finast den här dagen på Gabriel.


Annons

Laddar