Bildextra! Grattis prinsessan Christina!

03 aug, 2019, 12:00 
AvEmma Sanderberg
Idag fyller kungens syster, prinsessan Christina, 76 år! Det firar vi med 17 bilder på prinsessan!
Annons

Prinsessan Christina föddes 1943 och var arvprinsen Gustaf Adolfs och prinsessan Sibyllas fjärde barn. Christina var Sveriges första prinsessa som tog studenten och hon var även den enda i den kungliga syskonskaran som valde att studera vidare, tillsammans med en väninna läste hon vid Radcliffe College i USA efter sin studentexamen.

Christina är den av kungens systrar som utfört flest officiella uppdrag, men i samband med sin 75-årsdag meddelade hon att hon skulle avveckla sina uppdrag och “göra ett försök till pensionärstillvaro”. Två år tidigare hade hovet meddelat att Christina hade drabbats av kronisk blodcancer, men efter två år av tuffa behandlingar så berättade hennes make Tord Magnuson att behandlingen varit lyckad. Nu hoppas vi att Christina får en fantastisk födelsedag och njuter av en härlig sommar!

Se 17 härliga bilder på Christina:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

Foto TT

Annons