Bildextra! Här tar Margrethe emot Belgiens kungapar på statsbesök

28 mar, 2017, 16:26 
https://image.svenskdam.se/agneta-200x248.jpeg.jpg?imageId=5470953&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Agneta Nisbeth
Kronprinsen hoppar in för prins Henrik.
Annons

I dag tisdag inleddes det belgiska statsbesöket i Danmark. Klockan 11 landade regeringsplanet på Kastrup och på plattan väntade drottning Margrethe med nästan hela familjen. Prins Henrik som förra året pensionerade sig från de kungliga plikterna var inte med men kronprins Frederik hoppade in som vikarie. Annars är det ju kutym att Henrik är den som ser till att den inkommande statschefens fru eller make har ett trivsamt besök.

Recept.se Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Under det tre dagar långa statsbesöket ska kung Philippe och drottning Mathilde bland annat besöka Amager Fællde Skole och se Cinemateket. Margrethe ska givetvis hålla galamiddag och under besökets sista kväll bjuder Philippe och Mathilde in till svarsmiddag på biblioteket Den Sorte Diamant.

Nedan ser ni bilderna från välkomstceremonin!

Foto: Stella Pictures.

 

Annons