Meghans viktiga modemarkering i Australien

Meghans viktiga modemarkering i Australien

Det var en dag full av känslor, kramkalas och ostadigt väder. Ännu fler överraskningar blev det för prinsparet när de besökte en lantgård med djur.

Sedan hon blev hertiginna av Sussex har Meghan Markle använt sin nya plattform för att belysa kvinnors rättigheter och stärka kvinnor i den mansdominerande världen. Naturligtvis sträcker sig detta tillvägagångssätt även till hennes modeval, som i Meghans händer har blivit ett kraftfullt verktyg för att nå ut med det viktiga budskapet.

Prins Harry och hertiginnan av Sussex

I Dubbo i Australien bar prins Harrys hustru ett par tajta jeans från Outland Denim, ett hållbart organisk denimmärke som ger jobb och kompetensutbildning för kvinnor i Kambodja.

“Genom att göra det jeansvalet utförde Meghan en tyst handling av modeaktivism”, skriver Vouge.

Kavajen designad av Serena Williams

Stilen kompletterades med en Maison Kitsune-tröja och J.Crew-stövlar. Många som träffade Meghan i Australien i går kunde också se den lediga, rutiga kavajen som tennisstjärnan Serena Williams designat. Serena är en mycket god vän till Meghan. Hon var en av de 600 gästerna som var inbjudna till vigseln i St George’s Chapel när prins Harry och Meghan gifte sig.

Läs mer: Här är Kate och Meghan på Eugenies bröllop – se bilderna!

Serena Williams på Meghans bröllop.

Hur var då vädret i Dubbo när de 30 000 invånarna fick kungligt besök? Meghan och Harry tog med sig det grå London-vädret till Australien, tyvärr. Regnet öste ned i orten som ligger omkring 300 kilometer nordväst om delstatshuvudstaden Sydney. Meghan höll i paraplyet så att hennes älskling inte skulle bli blöt.

Prinsen höll tal

Under dagen höll prins Harry höll ett uppskattat tal:

– Livskvaliteten och de gemensamma värderingarna hos människorna här på landsbygden i Australien är mycket speciella. Meghan och jag vill tacka Dubbo för att ni bjudit in oss här idag och för att ni delat med er av era berättelser.

Hertigen och hertiginnan av Sussex hade picknick med lokalbefolkningen i ösregn, men de tog väderkatastrofen med jämnmod och som de proffs de är fortsatte prinsparet med programpunkterna helt opåverkade av vattendropparna.

Meghan och Harry håller hand.

Ja, trots det strilande regnet behöll de humöret i topp och kärleken mellan Meghan och Harry kunde ingen tvivla på

– De är så fina ihop, enades två damer om i åskådarledet.

Full rulle blev det denna dag två under parets officiella besök i landet. Några tålmodiga skolbarnen väntade länge på prins Harry och Meghan. När de till slut dök upp blev det mycket mer underhållande än vad någon kunde ha anat.

Meghan kramar pojke.

Lille femårige pojken Luke Vincent bjöd nämligen på en show utan dess like. Det blev bedårande scener.

Läs mer: Johan T Lindwall: Spelet bakom Harry och Meghans gravidbesked

Meghan och Harry träffade skolklass.

Vilket kramkalas det blev! Meghan fick en tår i ögonen när lille killen stegade fram och gav henne en bamsekram.

Meghan torkar tårarna.

Ännu mer grät hon när Luke Vincent travade vidare till prins Harry och gav honom en likadan ömhetsbetygelse. Så gulligt! Meghan satt på huk och höll en bukett blommor hon fått i handen. 

Meghan och Harry fick en kram av en pojke.

Barnen som lite ordentligt stod kvar bakom repet skrattade. Det såg så roligt ut. Solen återkom och lyste över prinsparet. En äldre dam blev så förtjust över att se prins Charles och lady Dianas yngste son att hon klappade om honom.

Läs mer: Så lyckades Meghan dölja sin babyhemlighet

Harry blir klappad på kinden.

Harry gick ned på knä och konverserade kvinnan, som fick ett minne för livet.

Det var en hel del som skulle betas av denna dag. Hårt arbete stod det på schemat. Meghan och Harry åkte ut till en gård, som ägdes av en privat familj. Där fick de mocka hos korna och mata hönsen och andra djur. Att ha boskap på en stor gård är ingen dans på rosor, något prinsparet lärde sig. Men stundtals är det ju roligt också. Det blev många glada skratt, men Meghan var mycket koncentrerad och ville verkligen visa att hon minsann inte räds att arbeta med händerna.

Harry och Meghan besökte en gård.

 – Bönder söker ofta inte det stöd som de kan få av flera anledningar då de ofta bor isolerat. Deras sociala närverk är mindre och det finns fortfarande stigman kring psykisk ohälsa, berättade en av representanterna för gården.

En person på landsbygden som mår dåligt kan möta okunskap, fördomar och diskriminering.

Meghan i hästsvans.

Läs mer: Här visar Meghan upp babymagen i Australien

Foto: IBL och TT