Bildextra! Relationen mellan nordens kungligheter

11 aug, 2019, 10:00 
AvEmma Sanderberg
De nordiska kungligheterna träffas ofta, både officiellt och privat. Vi gör en tillbakablick och visar några av de allra mest härliga bilderna på dem tillsammans.
Annons

Sverige, Norge och Danmark. På något sätt hör vi fortfarande ihop, trots att det var många år sedan vi var i union med varandra. Detta återspeglas inte minst i nutidens kungafamiljer i Norden. Kung Carl Gustaf och danska drottningen Margrethe är kusiner, norska kung Harald var syssling med kung Carl Gustafs pappa och så vidare.

Trivs i varandras sällskap

Det som är väldigt roligt med de nordiska kungahusen är att de inte bara är lite avlägsna släktingar, utan de passar verkligen på att umgås när tillfälle ges och ser ut att trivas otroligt bra i varandras sällskap. Vi gör en liten nostalgi-tripp med massvis av härliga bilder från när de nordiska kungligheterna varit tillsammans.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Bilden (fr.v.): Kung Carl XVI Gustaf, drottning Margrethe av Danmark, prins Henrik av Danmark (längst bak), kung Harald av Norge (i bakgrunden), presidentfru Gudrun Katrin Torbergsdottir, Island, president Ragnar Grimsson, Island (i bakgrunden), drottning Silvia, drottning Sonja av Norge.
Bilden (fr.v.): Kung Carl XVI Gustaf, drottning Margrethe av Danmark, prins Henrik av Danmark (längst bak), kung Harald av Norge (i bakgrunden), presidentfru Gudrun Katrin Torbergsdottir, Island, president Ragnar Grimsson, Island (i bakgrunden), drottning Silvia, drottning Sonja av Norge.

När Kalmarunionen fyllde 600 år 1997 år besökte drottning Margrethe, prins Henrik med sin drottning Sonja, kung Harald och Islands presidentpar Solliden. På bilden visar kungen runt sällskapet.

Annons
Kung Carl Gustaf, drottning Silvia och drottning Margrethe

Drottning Silvia, drottning Margrethe och kung Carl Gustaf på drottning Margrethes vernissage på Sofiero slott 2002.

Margrethe och kungen

Drottning Margrethe och kungen verkar alltid ha det supertrevligt när de ses. Så kul att se att kusinrelationen håller i sig livet ut!

Nordiska drottningarna

En helt fantastisk bild på de tre nordiska drottningarna! Bilden togs i samband med att de norska kungaparet firade 25 år på tronen.

Annons
Drottning Silvia och drottning Margrethe

Den här härliga bilden på Silvia och Margrethe togs i samband med drottning Sonjas 70-års firande 2007!

Margrethe och prinsessan Madeleine

Ett riktigt härligt nostalgiskt fotografi från 1994 och Carl Philips konfirmation. Margrethe var en självklar gäst på firandet!

Margrethe och Harald

Tidigare i år begav sig drottning Margrethe, tillsammans med den norska kungafamiljen, till Holmenkollen. På bilden syns Margrethe och norska kung Harald.

Annons
Drottning Margrethe och drottning Sonja

Åh vilken härlig bild på drottning Margrethe och drottning Sonja i sommarsolen!

Silvia och Sonja

Drottning Silvia och drottning Sonja verkar ha en fantastisk relation och det blir många skratt varje gång de träffas!

Christina, Sonja och Silvia

Wow! Prinsessan Christina, drottning Sonja och drottning Silvia såg helt fantastiska ut på Christinas son, Gustaf Magnusson, gifte sig.

Annons
Haakon och Victoria
Kronprins Haakon, prins Daniel, prinsessan Estelle, kronprinsessan Mette-Marit, kronprinsessan Victoria och lilla prins Oscar.

De kungliga nordiska “barnen”, om man kan kalla dem det när de nu är vuxna och har egna barn, har också en väldigt god relation. Kronprinsessans familj umgås flitigt med norska kronprinsfamiljen!

Kronprinsessan Victoria, kronprins Frederik och kronprins Haakon

Kronprinsessan Victoria, kronprins Frederik och kronprins Haakon reste tillsammans till Grönland, 2009. När de befann sig där var det dags för prins Daniels njuroperation, och det går ju tänka sig att de två kronprinsarna var ett stort stöd.

Annons
Victoria, Daniel, Mary och Frederik

Här ser vi Victoria, Daniel, Mary och Frederik skratta gott tillsammans! Bilden är tagen vid Fredensborgs slott 2010.

Mette-Marit och Victoria

Mette-Marit och Victoria är verkligen riktigt nära vänner! Mette-Marit är ju dessutom prins Oscars fadder.

Victoria och Haakon

Vilken härlig bild på sysslingarna och drottning Silvia!

Annons
Madeleines bröllop

Danmarks kronprins Frederik, kronprinsessan Mary, Norges prinsessa Märtha Louise med hennes dåvarande man Ari Behn, samt kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon på prinsessan Madeleines bröllop.

Foto: TT

Annons