Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Bildextra! Se prinsessornas makalösa brudklänningar - i dag öppnar utställningen

17 okt, 2016, 08:35 
AvJohanna Lejon
Nu är det dags! I dag öppnar utställningen "Kungliga brudklännigar" på Kungliga slottet.
Annons
Detalj från Drottning Silvias brudklänning i design av Marc Bohan för Christian Dior, 1976.
Detalj från Drottning Silvias brudklänning i design av Marc Bohan för Christian Dior, 1976.

I år är det 40 år sedan Silvia Sommerlath och Carl XVI Gustaf vigdes i Storkyrkan. För att uppmärksamma jubileet öppnar i dag en exklusiv utställning på Kungliga slottet med brudklänningar som burits av fem kungliga brudar under fyra decennier. Utställningen ger besökaren en unik möjlighet att se de kungliga brudklänningarna i verkligheten.

“Utöver drottning Silvia uppmärksammas Mrs Lilian Craig som i december 1976 äktade prins Bertil, farbror till vår nuvarande Kung. I juni 2010 ingick kronprinsessan Victoria äktenskap med Herr Daniel Westling och nästan precis tre år senare gifte sig hennes yngre syster prinsessan Madeleine med Herr Christopher O’Neill. I juni 2015 sa Sofia Hellqvist ja till prins Carl Philip. I fokus för utställningen står de kungliga brudarna och de klänningar de bar på sin bröllopsdag. Utställningen visas i Rikssalen på Kungliga slottet och pågår mellan 18 oktober 2016 och 12 mars 2017”, skriver Kungahuset på sig sajt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Se de fantastiska klänningarna i vårt bildspel:

 

Av: Johanna Lejon.

Foto: Sanna Argus Tirén, Kungahuset.

Annons