Bildspecial! Grattis drottning Letizia

Bildspecial! Grattis drottning Letizia
Idag firar Letizia 47 år och födelsedagar är oavsett ålder väl värt att fira! Spaniens drottning firar nog med familjen, vi firar med riktigt fina bilder på henne!
Annons

Spaniens drottning, Letizia, föddes den 15 september 1972 i staden Oviedo i Spanien. Letizia var äldst av tre systrar, men 2007 gick hennes ena lillasyster tragiskt bort. Letizia gick i sin pappas fotspår och studerade till journalist, precis som han hade gjort. Efter studierna arbetade hon både med tidning och tv.

Kärlek vid första ögonkastet

Letizia gifte sig för första gången 1998, med en man vid namn Alonso Guerrero Pérez, men äktenskapet blev kortvarigt och endast ett år senare skiljde paret sig. 2003 möttes Letizia och, dåvarande prins, Felipe vid en middag som deras gemensamma vänner anordnade. Var det kärlek vid första ögonkastet? Förmodligen var det så, för bara sex månader senare blev förlovningen mellan dem officiell.

Annons

Numera är Letizia drottning över Spanien och hon och hennes kung Felipe är fortfarande lika kära nu som då. Paret och deras två döttrar Leonor och Sofia, som är 13 respektive 12 år gamla, bor i sitt palats på 3150 kvadratmeter som de flyttade in i 2002. Boendet ligger på Zarzuelapalatsets mark, endast 400 meter från Juan Carlos och Sofias palats. Idag firar vi drottning Letizia på födelsedagen med ett gäng härliga bilder!

Annons

Se bildspelet här!

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Bildspecial! Grattis drottning Letizia”

 1. Kristina skriver: 15 september, 2019

  Grattis till Europas stiligaste drottning!


 2. LB skriver: 15 september, 2019

  Letizia av Spanien är den vackraste drottningen i sin generation; Margrethe av Danmark är det i den äldre generationen; Man kan fundera på hur det blir när nästa generation tar över.


 3. Birthe Vejrum skriver: 16 september, 2019

  Letizia og hendes ældste datter Leonor er blevet “potræteret” i Barbiedukke størrelse af to russiske dukkemagere. Dukkerne vil blive præsenteret ved en Barbie-festival i Spanien.


 4. Missan skriver: 17 september, 2019

  Paola av Belgien och Sonja av Norge är snygga drottningar i den äldre generationen.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar