Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bildspecial! Grattis drottning Letizia

15 sep, 2019, 10:00 
AvEmma Sanderberg
Idag firar Letizia 47 år och födelsedagar är oavsett ålder väl värt att fira! Spaniens drottning firar nog med familjen, vi firar med riktigt fina bilder på henne!
Annons

Spaniens drottning, Letizia, föddes den 15 september 1972 i staden Oviedo i Spanien. Letizia var äldst av tre systrar, men 2007 gick hennes ena lillasyster tragiskt bort. Letizia gick i sin pappas fotspår och studerade till journalist, precis som han hade gjort. Efter studierna arbetade hon både med tidning och tv.

Kärlek vid första ögonkastet

Letizia gifte sig för första gången 1998, med en man vid namn Alonso Guerrero Pérez, men äktenskapet blev kortvarigt och endast ett år senare skiljde paret sig. 2003 möttes Letizia och, dåvarande prins, Felipe vid en middag som deras gemensamma vänner anordnade. Var det kärlek vid första ögonkastet? Förmodligen var det så, för bara sex månader senare blev förlovningen mellan dem officiell.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Numera är Letizia drottning över Spanien och hon och hennes kung Felipe är fortfarande lika kära nu som då. Paret och deras två döttrar Leonor och Sofia, som är 13 respektive 12 år gamla, bor i sitt palats på 3150 kvadratmeter som de flyttade in i 2002. Boendet ligger på Zarzuelapalatsets mark, endast 400 meter från Juan Carlos och Sofias palats. Idag firar vi drottning Letizia på födelsedagen med ett gäng härliga bilder!

Se bildspelet här!

Foto: TT

Annons