Bildspel: Bröllopsfesten har startat i Storkyrkan!

 

Kronprinsessan Máxima och Willem-Alexander.

Nu har den stora bröllopsfesten börjat. Gästerna har anlänt till Storkyrkan och går den ljusblåa mattan fram till kyrkporten.

Kungligheter, ministrar, kronprinsessparets vänner och så vår egen reporter Camilla. Nu är det dags för kungligt bröllop. Kyrkan börjar sakta fyllas till sista plats, men det kommer att bli varmt. Det går tydligen inte ha igång någon form av luftkonditionering, då lägger orgeln av. Så istället får kungligheterna och alla andra dricka ur den vattenflaska som ska stå under varje plats.

Även Daniel Westlings föräldrar, Ewa och Olle, har precis intagit sina platser, till fokets jubel. De fick applåder utanför kyrkan. Prins Edward och hans Sophie som också finns på plats i Sverige lär också vara här för första gången. Det kan kanske vara kul att veta de firar sin bröllopsdag idag. De gifte sig den 19 juni 1999.

Kronprinsessan Máxima och kronprins Willem-Alexander, kronprinsessan Mette-Marit med kronprins Haakon, kronprinsessan Mary och kronprins Frederik, drottning Margrethe, ja alla har de nu anlänt till.

Daniel Westling blir inte bara prins efter bröllopet, han blir också riddare i Serafimerorden, det meddelade kungen idag. Så här står det att läsa på kungafamiljens hemsida:

– H.M. Konungen har idag, som de svenska Kungliga Riddarordnarnas Stormästare, beslutat utnämna H.K.H. Prins Daniel, Hertigen av Västergötland till riddare av Serafimerorden.

Prinsessan Madeleine som bar en ljusblå klänning och Sibyllas vackra diadem kom med sin mor drottning Silvia. Daniel Westling vandrade längs den ljusblåa mattan tillsammans med prins Carl Philip.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

[smooth=id: 309; width:430; height:800; timed:false; arrows:true;

carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true;

text:Alla bilder;]