Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Bildspel: Daniel rör sig redan vant i de kungliga kretsarna

17 apr, 2010, 10:55 
Agneta Nisbeth
Annons

Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.
Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.

Om två månader blir han prins. Men redan nu för sig Daniel Westling vant i den kungliga kretsarna. Under fredagens festligheter på Fredensborgs slott rikades allt ljus mot Ockelbo-sonen och hans kronprinsessa.

Under hela fredagen var det drottning Margrethe som stod i fokus. Fattas bara annat, det var ju faktiskt hon som var jubilar! Men då kvällens festligheter drog igång på Fredensborgs slott flyttades fokus till Victoria och Daniel.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Bilder på paret

Daniel Westling har blivit en av kungligheterna.
Daniel Westling rörde sig vant i de kungliga salongerna, här pratar han med drottning Sonja.

In i det sista var det osäkert om pressen skulle få några bilder på paret. Eftersom de bor på just Fredensborgs vita slott under sin vistelse i Danmark var det få som trodde att de skulle passera fotograferna på deras väg in i festsalen. Varför gå ut för att gå in igen? Men så blev det.

Tumult

Tumult utbröt i pressfållan då kronprinsessan Victoria och Daniel dök upp med resten av Nordens kronprinspar samt Hollands Willem-Alexander och hans Máxima. Alla ville ha en bit av det blivande brudparet.

AnnonsKronprinsar och kronprinsessor från Holland, Norge, Sverige och Danmark.
Kronprinsar och kronprinsessor från Holland, Norge, Sverige och Danmark.

Det ropades från alla håll och kanter men Daniel höll sig lugn bredvid sin sessa. Prinsskolan har börjat ge avkastning. Numera rör sig Daniel Westling vant i de kungliga sammanhangen. Borta är hans lite ”stela” framtoning, nu matchar han avslappnade Victoria perfekt. Inne på slottet samlades mängder av festklädda människor runt de runda borden.

Kronprinsessan Victoria och Daniel samt kronprins Frederik med sin Mary.
Kronprinsessan Victoria och Daniel samt kronprins Frederik med sin Mary.

Mitt livs ljus

Annons

Victoria placerades vid samma bord som födelsedagsbarnet, drottning Margrethe, till höger om Willem-Alexander av Holland. Daniel, i sin tur, hade två damer vid sin sida. Strax efter klockan åtta satte man sig till bords för att påbörja middagen. Prins Henrik höll i välkomsttalet. Han talade varmt om sin hustru, drottningen, och avslutade med att kalla henne ”mitt livs ljus”. Vackert? Javisst! Men kvällens starkast lysande tu var ändå det blivande brudparet – Victoria och Daniel.


Av Johanna Lejon

Foto: Charles Hammarsten och Stella Pictures.


[smooth=id: 253; width:430; height:800; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Annons