Bildspel: En riktig helkväll för kungligheter från hela världen

Här festar Daniel och Victoria med drottning Elizabeth! Det blev en riktig helkväll när kungligheter från världens alla hörn laddade upp inför det kungliga bröllopet.

Nu är bröllopsfestligheterna äntligen i gång på allvar. Hela London sjuder av förväntan och dan före dan kröntes av en riktig galakväll med uppvisning i kunglig prakt. Kate Middleton och prins William lyste dock med sin frånvaro, det här var ju deras sista kväll som ogifta – en kväll som Kate tillbringade med sin familj på The Goring Hotel medan William höll sig hemma tillsammans med prins Harry.

Kungligt party

Den övriga brittiska kungafamiljen ställde dock upp mangrant vid det kungliga partyt. Och kvällens värdinna drottning Elizabeth var den som drog ner det största jublet bland åskådarna som samlats utanför Mandarin Oriental där festen hölls.

In i det sista hade det ryktats om att prins Charles inte skulle komma, därför blev det förstås extra roligt när han faktiskt kom tillsammans med Camilla. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anlände på svenskt manér i en svartblänkande Volvo. Och som vanligt tog de sig tid att ställa upp framför fotograferna – till publikens stora glädje.

Speciell kväll

För Daniel var det givetvis en speciell kväll. Det är första gången han träffar drottning Elizabeth – drottningen med stort D. Snacka om en kontrast till förra veckans påskfirande i Ockelbo.

Av Johanna Lejon och Camilla Spjuth Palve – direkt från London

Foto. Stella Pictures

Här följer ni bloggen Bakom Kulisserna med direktrapporter från London››

Läs även:

Här hittar ni alla våra artiklar inför bröllopet mellan Kate och William››

Victoria och Daniel på fest hos drottning Elizabeth››

Kate har tagit in på hotell››

[smooth=id: 555; width:430; height:800; timed:false; arrows:true;carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true;text:Alla bilder;]