Bildspel: Glatt och regnigt firande i Helsingborg

Bildspel: Glatt och regnigt firande i Helsingborg
Annons

Folk hade samlats i mängd på både gator och torg i Helsingborg, trots det ihållande regnet, bara för att få en skymt av kungafamiljen. Och alla skrek de efter Victoria.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel hyllades som nästan filmstjärnor under Bernadotte-festligheterna i Helsingborg. Igår var det exakt 200 år sedan kungafamiljens anfader klev i land i Helsingborg. Alla ville få en skymt av det populära kronprinsessparet och allra helst fotografera dem.
Kung Carl Gustaf berättade också i sitt tal om hur märkligt och omtumlande året varit för honom och hans familj. Dagen avslutades med en middag på Gamlegården och kronprinsessan var då som vanligt i fokus. Denna kväll var hon klädd i en läcker marinblå spetsklänning.

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: Charles Hammarsten och Stella Pictures

Läs även:

[smooth=id: 419; width:430; height:800; timed:false; arrows:true;carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true;text:Alla bilder;]

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

31 kommentarer till “Bildspel: Glatt och regnigt firande i Helsingborg”

 1. Gittan skriver: 21 oktober, 2010

  Åhhh, Carl-Philip, käre Carl-Philip… ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ (eller var det Carl-Gustaf…LOL)

  VILKEN prins vi har !!
  NU vill vi se en vacker DAME vid hans sida…. 😀


 2. Anna skriver: 21 oktober, 2010

  Jag är inte stylist och vet inte heller vad som är “comme il faut” i dessa sammanhang, men både den här gången och i Kina häromveckan tycker jag att Victoria hade för korta klänningar. Även om hon har välformade ben tycker jag ändå att det ser konstigt ut på någon som snart är 35 att ha klänningar som slutar halvvägs upp på låret…finns det några riktlinjer för kjollängder, eller är det bara en fråga om tycke och smak? Klänningarna är vackra och klädsamma för övrigt, men jag tycker som sagt att de är i kortaste laget.


 3. BEN skriver: 21 oktober, 2010

  Underbara bilder på vår kungafamilj!
  I motsats till kronprinsessparet såg prins Carl-Philip lite blek och trött ut i Helsingborg. Hur orkar kronprinsessparet?

  Saknar prinsessan Madeleine, men såg på de senaste bilderna att hon går omkring med en cigarett i handen. Det drar ner hennes stilpoäng.


 4. BEN skriver: 21 oktober, 2010

  #2
  Håller fullständigt med dig.


 5. Maria skriver: 21 oktober, 2010

  Det är väl kul att Victoria törs vara modern!!Hon passar mycket bra i lite kortare klänningar.Och inte är hon för gammal för det!!Mathilde har korta klänningar för det mesta.Letitzia,Maxima har det för det mesta också.Till och med mary har börjat med det emellanåt.Varför ska just prinsessor klä sig tantigt och konservativt??!!Vem vill ha det så 2010??


 6. Gittan skriver: 21 oktober, 2010

  Maria #5… Jodå, Mathilde, Letizia, Mary och Máxima bär också korta klänningar emellanåt.. Fast det är ju inte klädsamt på dem heller !! 😉


 7. Susanne skriver: 21 oktober, 2010

  Handlar det verkligen om att vara MODERN? Handlar det inte mer om att något som passar på en tonåring inte nödvändigtvis passar på en 30+-are? Det är ju samma sak som med frisyrer – vissa frisyrer passar bättre på unga flickor än medelålders kvinnor, oavsett vad modet föreskriver.


 8. Lisbet skriver: 21 oktober, 2010

  Viktoria passar så bra i denna färg som kappan har. Viktoria hade dessa när hon fyllde år om jag inte minns fel…? Jättefin kappa!! Tycker detta kronprinsesspar är så fina hop!


 9. pix skriver: 21 oktober, 2010

  Maria kjolängden berättar inget om du är tantig eller ej, de ligger helt i andra saker. Så jag håller med fler av er om att klänningen var en aningen för kort.


 10. Lotta skriver: 21 oktober, 2010

  Ursäkta men allt detta hålla i handen. Viktoria är så gammal i gemet nu att hon inte skall behöva ” hålla handen” Daniel är också gammal nog att klara detta själv.
  Vikroria är nog mycket beroende av honom. Han är där och gör inte så mycket väsen av sig. Det stärker säkert Viktoria.
  På bröllopet var det väl okey men nu blir det för mycket.Det är ju representation.


 11. Marianne skriver: 21 oktober, 2010

  Härligt se drottning Margrethe i färg och kronprinsessan också, Sivia däremot ser för trist ut, svart omodern tantig hatt!!


 12. Margaretha skriver: 21 oktober, 2010

  Vilken härlig kungafamilj .Och prins Carl-Philip,en “läckerbit”. Fint firande i Helsingborg,Bernadottes Grattis!


 13. Svea skriver: 21 oktober, 2010

  Jag kom just på att jag inte väntar mig någonting positivt av vare sig Madeleine eller Carl-Philip. Men det räcker till att se Victoria och Daniel. Jag blir glad fast jag inte känner dem alls. Varma generösa leenden (med friska tänder som inte varit i närheten av cigarettrök). Den sympatiska och frejdiga danska drottningen ser ju inte så trevlig ut i munnen, efter mångårig rökning.


 14. Margaretha skriver: 21 oktober, 2010

  Ja,hela den svenska kungafamiljen är mycket trevliga..Alltid vänliga och nära till leende,trots att de är så påpassade överallt och sällan får vara,bara privata. Bara positivt nu och i framtiden för landet och dess PR.


 15. caterine skriver: 21 oktober, 2010

  Jag tycker Victoria ska begränsa sitt smile lite, /bägge tandradernasmilet/ SÅ roligt är det inte. Silvia hade en snygg vit kappa, men en gräslig hatt som inte passar till.


 16. caterine skriver: 21 oktober, 2010

  Men Carl Philip är en toppensnygging, och han har inte gått på det d.är med stureplanssmetet i håret, jättefräsigt


 17. Inger K skriver: 21 oktober, 2010

  Nr 10, min man och jag är 60+, och håller varann ff i handen. Det har vi gjort i alla år. Sedan att en 30+ går i kortkort, det tycker jag är helt ok Det är värre med dem som är 50 och 60+, som gör det.


 18. Inger K skriver: 21 oktober, 2010

  Var jag helt övertygad om redaktionen!!


 19. Vivi skriver: 21 oktober, 2010

  Den ældste nulevende Bernadotte var der, greve Carl Johan Bernadotte af Wisborg. Fantastisk – han har oplevet næsten halvdelen af “Bernadottetiden” i Sverige!


 20. nina skriver: 21 oktober, 2010

  Om man tittar på dom här bilderna tycker jag man ser kronprinsessan håller sig på magen?
  http://myroyal-myroyals.blogspot.com/2010/10/princess-victtoria-and-prince-prince.html

  Bra bilder annars.


 21. Elsa Wendlerdärdetfinnsplats skriver: 21 oktober, 2010

  De var jättetjusiga allesammans. Och vår grannes flicka som precis fått en liten flicka var med på TV och vinkade till alla.


 22. Alfa skriver: 21 oktober, 2010
 23. Lollo skriver: 22 oktober, 2010

  finns det några närbilder på kvällens smycken ett par stora runda örhängen, hon har burit dem flera gånger nu, jag funderar om det kan vara lite diamanter i dem


 24. Marie-Louise skriver: 22 oktober, 2010

  Varför kan inte en 30+-are ha lårkort klänning och varför kan inte en 40+-are ha det? Var går gränsen när man ska klippa håret kort, när man ska börja bära överdelar som täcker överarmarna och när man ska låta kjolfållen sedesamt sänkas ner till knäet? Har man snygga ben kan man väl för sjutton visa dem! Det finns tjejer i 20-årsåldern som inte ser kloka ut i kortkorta klänningar och 50-åringar som har rasben. Det finns 20-åringar som har otränade överarmar och det finns 40-, ja även 50-åringar som har vältränade överarmar. Och när sjutton blir man för gammal för att hålla någon i handen? Lägg av med att ålderskategorisera människor! För visst skulle världen se tråkigare ut om alla klädde sig efter sin ålder?


 25. Maria skriver: 22 oktober, 2010

  Håller med föregående talare.Vctoria är ju ung.så varför ska hon inte kunna ha kortkort???Det jag också menade,var att varför ska kungliga inte kunna följa modet`??!!Ser vi på de flesta nuvarande drottningar,klär de sig på ett sätt som ingen annan gör nuförtiden.Elisabeth klär sig som tanter gjorde på tidigt 60-tal.Beatrix och Margrethe likaså.Även Silvia har emellanåt väldigt otidsenliga kläder och frisyr.Varför envisas med de där hattarna som ingen haft sedan Jackie Kennedy på 60-talet!
  Hattar överhuvudtaget känns väldigt FÖRLEGAT.Vem förväntar sig tex att kungliga ska ha hatt,att deras kjollängd hela tiden ska vara straxt under knät etc??!!
  Andra sk kändisar bär korta klänningar och då är det ingen som säger något.Nej,låt även de kungliga följa med i tiden.Victoria är ju urläcker!!


 26. Lollo skriver: 22 oktober, 2010

  jag gillar hattar, mary har burit flera fina hattar
  victorias hatt kavalkad är si så där men några har varit fina.


 27. anni skriver: 22 oktober, 2010

  Jag tycker syn om kungen. Han har sett mycket ledsen ut sedan Madeleine och Jonas skiljdes. Kungen måste vara verkligen ledsen för stackars Madeleine. Hur i världen kan de lita på någon kille efter vad Jonas gjorde för hela familjen och för det hela svenska folket ? Kungen ser nuförtiden då och då trött och besviken ut. Om han någon gång ler eller skrattar, hans ögon följer aldrig med. Silvia mår bättre. Hon ser hela tiden lyckligt ut.
  Silvia säkert tycker mycket om Daniel. Kungen och drottningen
  vet vad det krävs att styra hela rikedomen. De måste vara mycket spända och bekymrade för Daniel’s skull. Tiden visar hur det börjar att lyckas. Daniel’s första Nobel-fest närmar sig.


 28. Nina skriver: 23 oktober, 2010

  Vad har Margrethe på huvudet? En osedvanligt ful hatt…


 29. zohreh skriver: 27 oktober, 2010

  ILOVE MARRY WITH PRINCE CARL PHILIP.PURE LOVE YOU.
  ILOVE YOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.
  ZOHREH FORAM IRAN


 30. Lydia skriver: 27 oktober, 2010

  Att det känns konstigt och ser malplacerat ut med kort kjol på Victoria beror nog på att hon innan Tina trädde in på banan alltid varit tantklädd. Tycker man kan tycka att hon är lite gammal för hästsvans är det inte mest småflickor som passar i det?

  Enligt god etikett ska den högre stående ta efter den lägre stående vid etikettsmissar. Det är nog därför Victoria på senare tid hållt händerna framför könet liksom sin man.


 31. Aasne HornLdBRoyalWeddingedition- skriver: 28 oktober, 2010

  Victoria og Daniel et flott par, önsker de mange år tilsammen.
  Victoria er vakker.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar