Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bildspel: Hästtokiga prinsessor

29 nov, 2009, 09:02 
Agneta Nisbeth
Annons
charlotte-casiraghi

Charlotte Casiraghi av Monaco är en inbiten hästfantast och i helgen tävlade hon i hästhoppning i Frankrike.  Hon är långt ifrån den enda kunglighet som älskar hästsport – för prinsessor dras till hästar som flugor till sockerbitar…

Hästsport är en av de populärare sporterna bland kvinnliga kungligheter. Zara Phillips, den brittiska prinsessan Annes enda dotter, är som bekant en riktig hästtjej, ansett duktig ryttare som hon är med en världsmästartitel i fälttävlan från 2006 i bagaget. Hon lägger ner både själ och hjärta i sitt stora intresse.

Nere i Berleburg i Tyskland driver prinsessan Nathalie sitt berömda stuteri och tränar dressyrhästar, och mamma prinsessan Benedikte (drottning Margrethes syster) är såklart en intresserad supporter och också hon en skicklig ryttarinna.

Annons

Prinsessan Madeleine älskar hästar

Här uppe i Skandinavien har vi också ett gäng hästälskande sessor. Till att börja med förstås prinsessan Madeleine som ju har ett stort hästintresse även om hon för tillfället inte är så aktiv. Och prinsessan Märtha Louise av Norge talar inte bara med änglar, utan är även känd som “prinsessan som talar med hästar”…

De hästfrälstas skara utökas

I Danmark har vi kronprinsessan Mary av Danmark som är en hästälskare av stora mått och har tävlat flitigt. Och snart kan den kungliga hästälskande skaran utökas, Mary älskar nämligen att introducera sina små knoddar i hästarnas underbara värld. Barnen prins Christian och prinsessan Isabella har redan fått vara med och titta på tävlingar och lära sig uppskatta de ståtliga djuren. Själv har Mary ridit sen hon var liten. Prins Christian fick faktiskt en häst, kallad Flickflack, redan som baby och så snart han är stor nog ska han och lillasyster Isabella få sitta upp på hästryggen.

Här bjuder vi på ett riktigt hästjobb till bildspel, fullt av prinsessor och pållar… och en liten prins.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

[smooth=id: 149; width:430; height:800; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella Pictures, All Over Press

Annons